Negyven éves a Tátika Tagóvoda

Kategória: Egyéb 2020. március 09. hétfő, 11:03

TBE 2938

Népi gyermekjátékos műsorral készültek az ovisok a Tátika Tagóvoda 40. születésnapjára március 6-án. A jubileum alkalmából a fenntartó önkormányzat díszoklevelét Borbély Lénárd polgármester adta át Kakuszi Imréné tagóvoda vezetőnek. Az ünnepségen részt vett Morovik Attila alpolgármester és Nagyné Kovács Tímea, a HSZI intézményvezetője.

1980-ban nyitotta meg kapuit az óvoda a Csepel Városközpontban létesült új lakótelepen akkor még 6 csoporttal. Jelenleg 4 csoportban összesen 93 gyermeket nevelnek az óvodapedagógusok. „Az intézmény 2012 óta ellátja a sajátos nevelési igényű beszédfogyatékos gyermekeket, majd később az egyéb pszichés rendellenességgel küzdő gyermekeket is. A nevelőtestület az integrált nevelésben elkötelezett a differenciált fejlesztés fontos feladatának tekinti a tehetséggondozást is” – olvasta fel Hirholczné Faragó Tünde intézményvezető köszöntő leveléből a tagóvoda vezetője.

Kakuszi Imréné 1982 óta dolgozik a kerületben a csepeli gyermekekért s az óvodát 2015-től irányítja. Vezetőként büszke arra, hogy a kerületi óvodák felújítása során elsőként újulhatott meg a játszóudvaruk s az épület belső helyiségeinek kialakítása, átalakítása (felnőtt öltöző, logopédiai szoba, pszichológus szoba, gyermekkonyha, tárgyaló, mosókonyha, sószoba) is megvalósult. Köszöntő beszédében elmondta, hogy a gyermekek a vallásoktatás mellett a zeneovi, néptánc, ovifoci, drámajátékok, kézműves foglalkozások és a birkózás területén is kipróbálhatják tehetségüket.

A visszaemlékezések után egy retró kiállítást is megtekinthettek az érdeklődők, ahol múltbeli játékok, könyvek, babák, meselemezek, műszaki tárgyak engedtek bepillantást az elmúlt évekbe. A folyosó falán pedig óvodai kirándulásokat, neves összejöveteleket, óvodás csoportképeket felidéző fotókat helyeztek el a szervezők.

Végül az ilyenkor elmaradhatatlan születésnapi tortázással zárult a negyven éves jubileum.

A.Zs.