A fűnyírás a rendkívüli helyzetben is elindult

Kategória: Egyéb 2020. május 11. hétfő, 16:01

funyirasA Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. Zöldterület-fenntartási Osztályának munkatársai a kihirdetett egészségügyi vészhelyzetben is megkezdték a közterületeken a fűnyírást, amit kilenc nagyteljesítményű fűnyíró traktorral és több damilos fűkaszával végeznek.

Fontos tudni, hogy a közterületi zöldterületek gondozása nemcsak a Városgazda Zrt. feladata, hanem mindannyiunké. A főváros köztisztaságáról szóló 48/1994 (VIII.1) Főv. Kgy. rendelet 3.§ (1) bekezdése szerint a tulajdonos kötelessége az ingatlan körüli közterületen található gyalogútszakaszt és az úttestig terjedő zöldterületet tisztántartani, a gyepfelületet, növényzetet ápolni és gyommentesítéséről gondoskodni, beleértve az ingatlan körüli csapadék-vízelvezető árok tisztítását, gyomtalanítását, a csapadékvíz zavartalan lefolyásának biztosítását. A családi házak előtti területek ápolása és tisztántartása az ott lakók kötelessége, amit a legtöbb tulajdonos meg is tesz. Ugyanez érvényes a társasházakra is. Az ingatlanokhoz kapcsolt területeken keletkezett zöldhulladék elszállításáról az ott lakóknak kell gondoskodni.

A zöldhulladékot az erre a célra rendszeresített FKF jelzésű zöldhulladékhulladék-gyűjtő zsákba gyűjthetik össze, hogy a zöldhulladék elszállítási napokon az FKF Nonprofit Zrt. elszállíthassa. 100 literes zöldhulladék-gyűjtő zsák több barkácsáruházban, élelmiszerboltban, hipermarketben megvásárolható 235 Ft/db áron. Az árusítóhelyek részletes listáját és a zöldhulladék elszállításról több információt az FKF Zrt. honlapján talál.