Döntöttek a csepeliek: nem lesznek madáretető automaták

Kategória: Egyéb 2021. március 11. csütörtök, 15:12

159712002 4345009015512656 1615895060494738303 oSzeretnének-e madáretető automatákat a Kis-Duna partra? - tette fel néhány napja a kérdést Borbély Lénárd polgármester a Facebook oldalán. 

Egyik oldalon az Élővizeinkért Alapítvány kezdeményezése állt, mely ilyen automatákat telepített volna a Kis-Duna-partra és a Daru-dombhoz, másik oldalon pedig a Magyar Madártani Egyesület volt, melynek álláspontja, hogy az etetés tömegesen sodorja veszélybe, betegíti meg, ítéli akár pusztulásra az állatokat. Szerintük a vadon élő állatoknak nem a "szeretetünkre", hanem értő, a saját szabályaik szerint élni hagyó, szemlélődő tiszteletünkre lenne szükségük.

A kommentelők túlnyomó részben a Magyar Madártani Egyesületnek adtak igazat, a polgármester pedig a csepeliek döntését vette figyelembe, így nem lesznek automaták:
"Polgármesterként számomra fontos az itt élők véleménye, ezért is kérdeztem meg néhány hete Önöktől, hogy legyenek-e a Kis-Duna-parton és a Daru-dombnál kacsaetető automaták, amelyeket az Élővizeinkért Alapítvány telepített volna.

A válaszokat összegezve arra jutottunk, hogy a csepeliek többsége a Magyar Madártani Egyesület álláspontját osztja, mely szerint az ilyen típusú etetés veszélybe sodorhatja a vadon élő állatokat."

A polgármester arra kéri továbbá a Csepeli Városgazdát, hogy helyezzenek ki több tiltó táblát a parton.