Ismét megkapta a Fogyatékosság-barát Munkahely díjat a csepeli önkormányzat

Kategória: Egyéb 2021. július 07. szerda, 12:54

DSC07543

A csepeli önkormányzat ismét elnyerte a Fogyatékosság-barát Munkahely ezüst fokozatát. Az elismerést Ábel Attila alpolgármester vette át a Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárság épületében. A díjátadót követően az állami, a civil és a versenyszféra szereplői szakmai egyeztetést tartottak az Érték vagy! programról, mely a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáról és a közös munka összehangolásáról szólt. A tavaly indított program célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét arra, hogy a megváltozott munkaképességű emberek értéket képviselnek.

„A gazdaság újraindításának egyik fontos eleme a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása, amely egyszerre követel gazdasági racionalitást és szolidaritási képességet” - mondta Fülöp Attila, az EMMI szociális ügyekért felelős államtitkára a megbeszélés előtt tartott sajtótájékoztatón. Hangsúlyozta, a magyarországi foglalkoztatottak száma 4,5 millió, közülük több mint 150 ezren megváltozott munkaképességűek, ez tíz évvel ezelőtt mindössze 18 ezer fő volt. Az államtitkár egyúttal köszönetet mondott azoknak a cégeknek, amelyek már segítettek ennek a körnek, valamint áttekintették, milyen lehetőségek adódnak a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának erősítésére a koronavírus-járvány után.

Az államtitkár kiemelte, egy kutatás szerint a cégek általában elégedettebbek megváltozott munkaképességű alkalmazottaikkal, mert nagyon lojálisak, elkötelezettek munkáltatójukhoz. Az egyeztetés előtt Fülöp Attila a Fogyatékosság-barát Munkahely díj arany, ezüst és bronz fokozatát adta át három-három vállalat képviselőjének. A díj a Salva Vita Alapítvány, az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham), a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és az EMMI közös elismerése. Azokat a munkáltatókat tüntetik ki, amelyek fejlesztéseket valósítanak meg a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásában.

Kerületünk harmadszorra vehette át a Fogyatékosság-barát Munkahely ezüst fokozatú díját. „Csepel önkormányzata mindig nagy hangsúlyt fektet a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásra, minden eszközzel támogatja egyelő esélyű részvételüket a kerület kulturális és szabadidős tevékenységeiben” - hangzott el a méltatásban.