Nyolcvanéves az Eötvös iskola

Kategória: Egyéb 2021. október 21. csütörtök, 11:57

eotvosVidám hangulatú rendezvénnyel ünnepelték az Eötvös József Általános Iskola nyolcvanadik évfordulóját október 8-án. A reggel nyolckor kezdődött ünnepségen a tanulók nyolcvanas alakzatba felsorakozva formálták meg a jubiláló számot.

A tantestület lélekben együtt ünnepelt Hajduk Katalin igazgatónővel, aki 18 évig, korai haláláig vezette az iskolát. 2021. augusztus 16-a óta hivatalosan Lovász Ildikó az intézményvezető. Csepel egyik legnagyobb iskolájába 1941. szeptember elsején csengettek be először. Évtizedeken keresztül Kalamár 232-esként hívták az intézményt, majd 1990-ben kapta vissza az Eötvös József nevet. Jelenleg közel 570 gyermek tanul itt.

Iskolaölelés, kitűzőtervezés

A speciális német, angol és ének-zene tagozatos iskolában az ünnepnapon a tanórák másképp teltek. Az udvarra kivonult tanulósereget a tanárok flashmobbal mozgatták meg. Utána jelképes iskolaölelés következett. Az ökoiskolában újabb fát is elültettek. A jubileum alkalmából a tanulóknak kitűzőtervező- pályázatot hirdettek, amelyre 250 munka érkezett be. Évfolyamonként a legtöbb szavazatot kapott alkotók terveiből készült kitűzőket állították ki az aulában. A jubileumra meghívták Csizmadia Kolos olimpikont, az intézmény egykori diákját. Vele volt osztályfőnöke, dr. Veresné Kovács Éva beszélgetett.

Összetartó csapat

A jubileumi ünnepség főszervezője, Kovácsné Hegyes Ildikó pedagógus volt, aki diákként és tanárként is ismeri az iskolát. „1971-ben kezdtem itt tanulni, 37 éve oktatok. Büszke vagyok, hogy sok egykori tanárommal dolgozhattam együtt. Például Szegedi Lujza tanárnővel, a volt magyartanárommal is. Gyermekkoromtól kezdve szeretem a szervezést. Jelenleg a DÖK segítő pedagógusa ISKOLA ISKOLA/SPORT vagyok. Több mint húsz éve az iskolai rendezvényeket szervezem, ez az életem.” 1989 óta dolgozik első munkahelyén az iskola élére közelmúltban kinevezett intézményvezető, Lovász Ildikó. „Végzettségem szerint magyar-népművelés szakos tanár vagyok, de már évek óta angolt tanítok. Tavaly elhunyt elődöm mellett 2013 óta dolgoztam igazgatóhelyettesként. Örömmel mondhatom, hogy összetartó csapat vagyunk, amiben nagy szerepe volt Hajduk Katalinnak. Próbáljuk tovább vinni azt a hagyományt, szellemiséget, amelyet ő teremtett meg. A három tagozat több mint húsz éve meghatározója iskolánknak. Fontosnak tartjuk a hagyományainkat, például az Eötvös-napokat, az ökoszemléletet, az egészséges napokat” – mondta el lapunknak az intézményvezető.

Miért szeretek az Eötvösbe járni?

Zaják Julianna 4. osztályos

„Szeretem az iskolát, sok barátom van itt, a testvérem is itt tanult. Minden reggel örömmel jövök be. Az angol és a matek a kedvencem, de énekelni is szeretek. Megható volt, hogy így megünnepelhettük a születésnapot. A legjobban az tetszett, amikor megformáztuk a nyolcvanas számot.”

Völgyi Panna 8. osztályos

„Nagyon szeretem ezt az iskolát, mert a tanárok elfogadóak és megértőek, az osztályunk is jó. Klassz programokat szervez a DÖK. Szívesen tanulok itt, az angol és a magyar tantárgyak a kedvenceim. A nővérem is ide járt.”

AZS