Erasmus karácsony Csepelen

Kategória: Egyéb 2021. december 23. csütörtök, 22:02

Erasmus VasarhelyiA COVID vírus által okozott hosszú kihagyás után a BGSZC Vásárhelyi Pál Technikum tanulói folytathatták a 2019-ben elkezdett Erasmus+ programot Törökország, Olaszország, Franciaország, Spanyolország, Lengyelország és Magyarország együttműködésében. A magyar diákok 2021. decemberben fogadták a külföldi tanulókat. Mint minden korábbi út során, a magyarországi látogatáskor is egy téma köré szerveződtek a programok, ami jelen esetben a reklámtevékenység és a marketing volt.

A hét során a külföldi diákok megismertethették velünk kedvenc reklámjaikat egy prezentáció keretében, megcsodálhatták a Parlament épületét és a Budai várnegyedet, meglátogathatták a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumot, valamint az Unicum Házat is. Emellett részt vehettek különféle kézügyességet, és kreativitást igénylő workshopokon az iskola szakmai tanárainak szervezésében.

Délutánonként a fogadó turisztika és kereskedelem szakos diákok igyekeztek szakmai ismereteik kamatoztatásával érdekesebbnél érdekesebb programokat szervezni vendégeinknek. A teljesség igénye nélkül meglátogatták a Szent István Bazilika előtti karácsonyi vásárt, Vajdahunyad Várát és a Csepeli Jégpályát, ami osztatlan sikert aratott a látogatók körében.

A projekt fő vonzerejét azonban az nyújtotta, hogy a hazánkba látogató diákok fejleszthették angol nyelvtudásukat, megismerkedhettek a magyar kultúrával és ételekkel, részt vehettek a karácsonyi készülődésben és életre szóló barátságokat köthettek. Köszönet és hála nemcsak a szervező tanárokat illeti, hanem a magyar fogadó családokat is, akik nélkül nem jöhetett volna létre ez a találkozó. Az Erasmus+ projekt 2022 elején folytatódik Spanyolország, Törökország és Franciaország meglátogatásával.

Tóth Bálint, Borbély Balázs