Új vezető a közterület-felügyelet élén

Kategória: Egyéb 2022. június 15. szerda, 12:02

kozteruletJúnius elsejétől új vezetője van a csepeli közterület-felügyeletnek: dr. Papp Antalt pályázat útján nevezték ki a szervezet élére. Előtte harminc éven át rendészeti igazgatási területen szerzett tapasztalatot különböző vezetői beosztásokban. 2001-ben jelentős szerepe volt a tiszai árvíz, 2010-ben a vörösiszap- katasztrófa mentési és helyreállítási munkálataiban. A hadtudományok kandidátusa fokozatot 1998-ban szerezte meg, értekezésének témája: A határőrség szerepe, helye a katasztrófák felszámolása során, különösen nukleáris veszélyhelyzet esetén.

Pályafutás, feladatok

A Kossuth Lajos Katonai Főiskola tüzér és pedagógiai szakát végezte el 1979- ben, majd tizennyolc éven át szolgált a hadseregben. A Zrínyi Miklós Katonai Akadémián 1989-ben kapta meg a diplomáját, utána ott tanított 1992-ig. A Határőrség Országos Parancsnokságán 1992-től 2000-ig dolgozott. 2000- ben dr. Bakondi György vezetésével megalapították a katasztrófavédelmet, amelybe a polgári védelem és a tűzoltóság tartozott. Ekkor történt a nagy tiszai árvíz, amely komoly kihívás elé állította a katasztrófavédőket. „Sikerült megbirkózni a feladattal. Az árvíz által elpusztított épületek helyére a Makovecz Imre építészirodája által tervezett 1700, vadonatúj házat építettünk fel. 2010- ben, amikor a vörösiszap tette tönkre a lakhelyeket, szintén új házakat építettünk” – mondja dr. Papp Antal, aki 2007-ig főosztályvezetőként dolgozott a katasztrófavédőknél, majd nyugdíjba vonult.

„A vörösiszap-katasztrófa idején reaktiváltak. Dr. Bakondi György titkársági vezetőjeként végeztem a munkámat, s a MAL Zrt. állami felügyelője lettem. Egy évre rá hivatásos tűzoltó alezredesként, 2012-től ezredesként szolgáltam. Közben elvégeztem az ELTE Jogi Továbbképző Intézet politológia szakát. Az elmúlt tíz év és öt hónap alatt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Oktatási Központjának igazgatója voltam” ‒ teszi hozzá.

Csepeli tervek

„Kész koncepciótervet állítottam össze, amikor megpályáztam a csepeli közterület- felügyelet vezetői posztját. Ennek egyik része, hogy javítani kell a közterület- felügyelők szaktudását az intézkedéseknél. Az állampolgároknak érezniük kell, hogy mi értük vagyunk. A problémásabb helyeken folyamatosan ott kell lennünk: a Szent Imre téren, a piacon, a strandon, a sétálóutcán, az iskolák környékén. Fontos szempont, hogy a bejelentéseket szakszerűen, gyorsan oldjuk meg, és mindig tájékoztassuk a bejelentőt a megtett intézkedésekről. Szintén lényeges a környezetvédelem, az élhető környezet megteremtése. Együttműködésre törekszem a rendőrséggel, polgári védelemmel, polgárőrséggel, de legfőképpen a lakókkal. A napokban előfordult, hogy a kalózhajós játszótérre bemásztak nagyobb gyerekek, és a polgárok egyből a polgármestert értesítették. Hasonló esetekben minket hívjanak bizalommal. Járőreink reggel 6-tól este 10 óráig járják a kerületet, 22 órától reggel 6-ig ügyeleti szolgálatot látunk el. Hívjanak minket a 06-1/278-0150-es központi számunkon, ha segítségre van szükségük! Mottónk: A mi tudásunk az önök biztonsága.”

Cs. A.