Innováció a Vásárhelyiben –Tanár továbbképzések külföldön

Kategória: Egyéb 2015. október 03. szombat, 09:24

vasarhelyiNem szokványosan telt a szünidő néhány pedagógus számára, hiszen ezen a nyáron hat tanár vehetett részt kéthetes külföldi továbbképzésen Ausztriában, Írországban és Máltán.

Iskolánk Erasmus+ KA1-es nyertes pályázata tette lehetővé, hogy hat kolléga nyáron külföldi továbbképzés keretében újra iskolapadba ülhessen és fejlessze tudását a legújabb és leghatékonyabb módszerek elsajátításával.

A képzések angol és német nyelvterületen zajlottak. A máltai képzésen az angol nyelvi kommunikáció fejlesztése és az információs eszközök alkalmazása az oktatásban volt a cél, míg az ausztriai képzés egyik fő eleme az osztrák kultúra minél jobb megismerése volt.

Az írországi képzésen lehetőség nyílt az ír kultúra megismerésére és természetesen az angol nyelvi kompetencia elmélyítésére, felfrissítésére.

A képzésben résztvevő tanárok a kurzusok elvégzése után a frissen tanult módszereket, információt beépítik a tanórákba és a megszerzett ismereteiket a kollégáikkal is megosztják, hogy minél szélesebb körben hasznosuljon a megszerzett tudás.

A tanulás mellett rengeteg kulturális programon való részvételre nyílt lehetőség, amelynek köszönhetően a tanárok életre szóló élménnyel gazdagodva térhettek haza a képzésekről.  A külföldi tanfolyamok teret adnak nemzetközi kapcsolatok építésére, egy újabb iskolai együttműködésre, cserekapcsolatok építésére.

A BGSZC Vásárhelyi Pál Kereskedelmi Szakközépiskolájának kiemelt céljai között szerepel, hogy minél több pályázati lehetőséggel éljen, amely biztosítja az innovatív módszerek elsajátítását és továbbadását mind a tanárok, mind a diákok körében.

Kovács Attiláné Zsófi

koordinátor

Utoljára frissítve: 2015. október 10. szombat, 21:48