Nyomtatás

Lengyel vendégek a cserkészeknél

Kategória: Egyéb 2017. február 08. szerda, 10:59

cserkeszA kielcei 8. sz. Czarny Szczep cserkészcsapat tagjai nemrégiben öt napig vendégeskedtek a csepeli 813. sz. Prohászka Ottokár cserkészcsapatnál. Szállásukat Kispál György plébános atya biztosította, tartózkodásuk során a csepeli cserkészek segítették, kísérték őket.

A látogatás során sok új barátság szövődött, számos – a nyári közös táborban – kialakult kapcsolat pedig még jobban megerősödött. A lengyel cserkészek ittlétük során meglátogatták a város főbb nevezetességeit, voltak a Parlamentben és a budai Várnegyedben, a Gellért-hegyen, a városligeti Műjégpályán, a Vajdahunyad várában, a Pálvölgyi-cseppkőbarlangban, és több múzeumban is. Látogatásuk során találkoztak Morovik Attila alpolgármesterrel.

A csepeli önkormányzat jóvoltából díjmentesen próbálhatták ki a Szent Imre téri jégpályát és a strandot is. Utolsó napjukon az ifjúsági táborban megrendezett disznótorra is ellátogattak, ahol tradicionális magyar ételeket kóstolhattak meg. A Tamariska-domb alatti bunkerben kialakított büszkeségpont tárlatát is megtekinthették.

Utoljára frissítve: 2017. február 08. szerda, 11:15