Elsősegélytippek gyerekeknek

péntek, 19 július 2019 09:40

GMA 6004A nyári vakáció idején hasznosan tölthették szabadidejüket óvodás- és iskoláskorú gyermekek a Humán Szolgáltatások Igazgatósága épületében, ahol sebkötözésekről, rögzítési technikákról kaptak fontos információkat, megismerkedtek a mentőhívás alapjaival és még a Csepeli Mentőállomásra is ellátogattak. Csütörtök délelőtt Kiss Dezső, az Országos Mentőszolgálat munkatársa tartott bemutatót.

VTF 2938Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a csepeli önkormányzat és a Csepeli Öttusa és Vízi-Sport Egyesület július 4-én, hogy a csepeli öttusa hazai és nemzetközi eredményességét javítsák. Korábban a csepeli öttusa világhírű volt, olimpiai és világbajnokok sportoltak az egyesületben. A megállapodást Borbély Lénárd polgármester és Pataki Zoltán, a Csepeli Öttusa és Vízi-Sport Egyesület elnöke írta alá a polgármesteri hivatalban. Borbély Lénárd megemlítette, hogy egy évek óta tartó jó kapcsolatot erősítettek meg most írásban is. Az önkormányzat elkötelezett a csepeli sport iránt, és lehetőségeihez mérten mindent megtesz a sportélet fejlesztése érdekében.

 

Miniszteri elismerések Semmelweis napon

szerda, 03 július 2019 16:07

GMA 3161Semmelweis nap alkalmából szakmai díjakat és miniszteri elismerő okleveleket adtak át a Pesti Vigadóban július elsején. Az egészségügyi ellátás fejlesztése érdekében végzett szakmai munkája, kimagasló teljesítménye elismeréseként Batthyány-Strattmann László-díjat vehetett át: Dr. Juhász György, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgató főorvosa és Dr. Ralovich Zsolt, a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház és Rendelőintézet főigazgatója.

VTF 0172A közelgő Semmelweis nap alkalmából rendezett ünnepségen kitüntetették a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet legkiválóbb dolgozóit június 27-én. Az elismerő okleveleket dr. Ralovich Zsolt főigazgató adta át. A rendezvényen az intézmény ellátási területéhez tartozó települések (Csepel, Gyál, Pestszentlőrinc- Pestszentimre, Soroksár) részéről a XXI. kerületet Borbély Lénárd polgármester képviselte.

GMA 2590A közelgő Semmelweis nap alkalmából köszöntötték a csepeli egészségügyi dolgozókat a Királyerdei Művelődési Házban június 28-án. A rendezvényen elismerő okleveleket adott át Borbély Lénárd polgármester a kiemelkedő munkát végzett munkatársaknak.

Csoportos kiállítás a Csepel Galériában

péntek, 28 június 2019 11:39

GMA 2364A Csepel Galéria Baráti Kör huszonhat alkotójának műveiből nyílt kiállítás Mikrokozmosz címmel a Csepel Galériában. A sokszínű tárlaton festmények, textilek, kisplasztikák, szobrok, fotók várják a látogatókat. A kiállítás augusztus 22-ig tart nyitva. A nyári időszakra való tekintettel, kérjük, előzetesen  jelentkezzenek be, ha szeretnék megnézni a kiállítást. 

Tel.: 278-0711; cím: 1215 Bp., Csete Balázs utca 15. 

 

 

 

Tóth Ilonára emlékeztek

csütörtök, 27 június 2019 14:57

GMA 1925Tóth Ilona, 1956-os halálraítélt halálának 62. évfordulója alkalmából tartottak koszorúzást a Tóth Ilona Szakorvosi Rendelőintézet falán elhelyezett emléktáblánál és az épület aulájában található installációnál.

Kitűnő tanulókat jutalmaztak

szerda, 26 június 2019 11:42

GMA 1822A 8 és 12 tanéven át kitűnő tanulmányi eredményt elért csepeli diákokat köszöntötték a Fasang Árpád Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában június 25-én. Kimagasló teljesítményükért és rendületlen szorgalmukért díszoklevelet és könyvjutalmat vettek át Morovik Attila alpolgármestertől és Tóth Jánostól, a Dél-Pesti Tankerületi Központ igazgatójától.

20190622 MuzeumokEjszakaja FA 9975Hatodik alkalommal rendezték meg a Múzeumok éjszakáját Csepelen a Királyerdei Művelődési Házban és kertjében, valamint a Tamariska-dombon lévő Csepeli Büszkeségpontnál és Csillagtelepen a Csepeli Vezetési Pont Kiállítóhelyen június 22-én. Ezen a napon országszerte mintegy négyszáz helyszínen különleges programokkal és meghosszabbított nyitva tartással várták az érdeklődőket. Idén a digitalizáció világa és az utazás élménye köré csoportosult a fő téma, a program kiemelt városa Szombathely volt.

Határtalanul - csepeli gyerekek Erdélyben

hétfő, 24 június 2019 13:06

hatartalanulAz Arany János Általános Iskola 7. osztályos tanulói az Emberi Erőforrások Minisztériuma által finanszírozott Határtalanul program keretében május 13-17 között tanulmányi kiránduláson vettek részt, melynek címe és mottója: „Múltunk a jelenben”. A programok megvalósulásához anyagi támogatást nyújtott Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata is.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail