TBE 6086Ötvenedik születésnapját ünnepelte május 16-án a Szivárvány Tagóvoda. Az intézményt a Csepel - Vas és Fémművek építtette a gyárban dolgozó családok gyermekeinek ellátására 1972-ben. A jubileumi ünnepségen részt vett Borbély Lénárd polgármester, Morovik Attila alpolgármester, Hirholczné Faragó Tünde, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda intézményvezetője, Szűcsné Gál Etelka intézményvezető-helyettes, Kohári Márta SNI ellátásért felelős intézményvezető-helyettes, Szántó Tiborné szakmai tanácsadó és Hermanné Laboncz Etelka koordinációs tanácsadó.

TBE 5989Nepomuki Szent János 1729. május 16-án történt szentté avatására emlékeztek a Szent Imre téren. Budapest egyik legrégebbi köztéri alkotása, az áldozópap 301 éves szobra előtt mécseseket és virágokat helyeztek el a csepeli városvezetők, Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek.

Templomok és imaházak Csepelen

2022. május 16. hétfő, 08:39

DSC06128A csepeli templomok érdekes világáról tartott előadást Fabó Beáta, a Budapesti Városvédő Egyesület templomtörténeti csoportjának vezetője az Összetartozás Háza – Trianon emlékkiállítás Erdősor úti épületében pénteken. A vendégeket Borbély Lénárd polgármester köszöntötte. Az eseményen Tenk András, a Csepeliek a csepeliekért Egyesület alelnöke egy 1893-ból származó értékes imakönyvet ajándékozott a Csepeli Helytörténeti Gyűjteménynek. Bemutatták a Budapest templomai – Csepel című könyvet, amelynek megjelenését a csepeli önkormányzat támogatta, s amelyet kedvezményes áron lehet megvásárolni az Összetartozás Házában. Köszönetet mondtak Fabó Beátának a könyv létrehozásáért és Bolla Dezső történésznek a lektorálásért.

Begónia, bársonyvirág, petúnia

2022. május 13. péntek, 13:22

TBE 5681Ismét nagy érdeklődéssel zajlott az önkormányzat ingyenes virágpalánta akciója, mely a Csepeli Zöld Sziget Program keretében zajlik évek óta.

DSC05899Idén folytatódott a Trianon emlékezete pályázati verseny, melynek az Összetartozás Háza adott otthont május 12-én. Tavaly a történelem kategóriában versengtek a csepeli tanulók, most a vers- és prózamondásban, valamint a képzőművészeti kategóriában mérték össze tudásukat a részvevő diákok.

TBE 5272Igazi nyárias idő, dunai panoráma, zene, tánc, mulatság, vagyis minden adott volt az idei első nyugdíjas hajókirándulás sikeréhez. A kerület egyik legnépszerűbb programján ezúttal is közel 300 nyugdíjast láttak vendégül. A kiránduláson részt vett Borbély Lénárd polgármester és Pákozdi József alpolgármester is.

Tíz éves a Csepel Hangja énekkar

2022. május 08. vasárnap, 17:46

csepelhangjakicsik mtv 5Nagysikerű gálaműsorral ünnepelték fennállásuk 10. évfordulóját a Csepel Hangja énekkar tagjai a Csepeli Munkásotthonban május 6-án. A jeles évforduló alkalmából Borbély Lénárd polgármester köszöntötte a résztvevőket, Fabók Ágnes kórusvezető díjakat adott át.

Társasjátékos foglalkozások iskolásoknak

2022. május 05. csütörtök, 13:21

thumbnail IMG 6539A XXI. Kerületi Rendőrkapitányság és a Csepeli Napközis Tábor összefogásával rendszeres társasjátékos foglalkozások indulnak csepeli diákok számára a felújított tábor területén. Az iskolákkal szorosan együttműködő Kosztyú László rendőr zászlós kezdeményezésére az első közösségi játékot április elején tartották a Kazinczy Ferenc Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola 7. b osztályos tanulói részére.

Koncertek, kirándulások, barátságok

2022. május 05. csütörtök, 10:46

thumbnail 277563126 414447187109621 2321214846903665838 nBefejeződött a csepeli és a kolozsvári zeneiskolások közös Erasmus+ Charms projektje. A Csepeli Fasang Árpád Alapfokú Művészeti Iskola tanulói felkészítő tanáraik kíséretében Kolozsvárra látogattak március végén. Vendégfogadójuk a Sigismund Toduta Zenei Főgimnázium volt.

Radnóti Miklósra emlékeztek

2022. május 05. csütörtök, 09:17

TBE 4904Radnóti Miklós 113. születésnapjára emlékeztek ma reggel Csepel elöljárói a költő Radnóti Miklós Művelődési Háznál lévő szobránál. A megemlékezésen részt vett Borbély Lénárd polgármester, Morovik Attila, Ábel Attila és Pákozdi József alpolgármesterek, dr. Vincze Anikó jegyző, valamint a csepeli Fidesz képviselőitől Czibulyáné Szonday Szilvia, Balogh Ernő és Zupkó János önkormányzati képviselők.