Csepeli és kolozsvári diákok gálakoncertje

2021. október 22. péntek, 09:50

DSC00034Nagysikerű komolyzenei gálakoncertet adtak a Kolozsvári Sigismund Toduta Főgimnázium és a Csepeli Fasang Árpád Alapfokú Művészeti Iskola diákjai a Királyerdei Művelődési Házban október 21-én. A közös zenei együttműködés az Erasmus+ zeneoktatás támogatására kiírt pályázat Charms projektének keretében valósult meg.

Támogatás csepeli mérnökhallgatóknak

2021. október 18. hétfő, 15:17

IMG 20211018 135943Idén két csepeli mérnökhallgató részesül ösztöndíjban, akik a polgármesteri hivatalban Morovik Attila alpolgármestertől és Ambrovics Dénes, a Csepeli Mérnök Hallgatók alapítványának kuratóriumi elnökétől vehették át a támogatást október 18-án. A pályázat alapján Bencze Márton és Dankó Péter kapott anyagi hozzájárulást a tanulmányaikhoz az Alapítványtól.

TBE 5363Hetedik alkalommal rendezte meg a csepeli német nemzetiségi önkormányzat a csepeli önkormányzat és a Csepeli Svábok Szabad Kulturális Egyesülete támogatásával a hagyományos Csepeli Sörfesztivált október 16-án a Királyerdei Művelődési Házban. Az eseményt a koronavírus-járvány miatt tavaly nem tarthatták meg. Utoljára másfél évvel ezelőtt volt rá alkalom, hogy találkozzanak a csepeli és környékbeli svábok. Borbély Lénárd polgármester a kulturális programok zárásaként nyitotta meg a Sörfesztbált.

Hároson szedték a szemetet

2021. október 12. kedd, 12:34

DSC09010Néhány hete a Francia-öbölre került sor, ezúttal viszont a Hárost tisztította meg az illegális szeméttől Borbély Lénárd csepeli polgármester és csapata. Szerencsére most is kegyes volt az időjárás az alpolgármesterekből, a csepeli Fidesz-KDNP frakciójának tagjaiból, valamint a polgármester munkatársaiból álló csapathoz, akik a látványos akció keretében több teherautónyi illegális hulladékot gyűjtöttek össze.

Furfangos mesék, közös játékok

2021. október 06. szerda, 14:19

mese

A magyar népmese napja alkalmából – melyet Benedek Elek születésnapján, szeptember 30-án tartanak – szerveztek családi programot az Összetartozás Házában, ahol megannyi gyerek merült el a népmesék varázslatos világában.

Tisztelet a hősöknek

2021. október 06. szerda, 14:18

TBE 0811Emlékműsorral és koszorúzással emlékezett Csepel Önkormányzata az 1848–49-es forradalom és szabadságharc aradi vértanúira. A városvezetők és az emlékezők október 6-án az Aradi vértanúk útja és a Szentmiklósi út kereszteződésénél álló emléktáblánál koszorúkkal és mécsesek elhelyezésével rótták le tiszteletüket.

TBE 0620Wittner Mária Hagyaték című verseskötetét ajánlották az olvasók figyelmébe a Szabó Magda Közösségi Térben október 4-én. A csepeli önkormányzat szervezésében rendezett könyvbemutatón a szerzővel Simon András grafikusművész, a kötet illusztrátora beszélgetett. A versalkotót, ’56 hősét, Csepel díszpolgárát Borbély Lénárd polgármester köszöntötte.

idosek 1A pénteki hajókirándulás a közös ebéd után ezúttal a királyerdei Nyugdíjas Klub tagjait köszöntötte az idősek világnapja alkalmából Borbély Lénárd csepeli polgármester.