Koszorúzás és családi programok március 15-én

Kategória: Események 2018. március 16. péntek, 21:45

TBE 1263A csepeli önkormányzat a hagyományokhoz híven a Petőfi Sándor szobornál tartotta március 15-ei koszorúzási ünnepségét. A megemlékezésen Borbély Lénárd polgármester átadta a „Csepel Díszpolgára”, illetve a „Csepel Szolgálatért” díjakat.

 

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulóján a Görgey Artúr téren lévő Petőfi Sándor szobornál Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, Ábel Attila alpolgármester, Morovik Attila alpolgármester és Dr. Szeles Gábor jegyző a csepeli önkormányzat nevében helyezett el koszorút. A Magyar Országgyűlés nevében Németh Szilárd országgyűlési képviselő és Kontur Pál képviselő koszorúzott. Az emlékművet megkoszorúzták még Budapest Főváros Kormányhivatala XXI. kerületi Kormányhivatalának képviselői, a Fidesz-KDNP, a Jobbik, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd önkormányzati képviselőcsoportja, a Történelmi Egyházak Csepeli Lelkészi Körének tagjai, valamint a Görög, az Örmény, a Német, a Roma, a Román és az Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat képviselői, továbbá a Dél-pesti Tankerületi Központ, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda, a Humán Szolgáltatások Igazgatósága, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat szakorvosi rendelőintézet és a Vitézi Rend képviselői.
Az önkormányzat Csepel Díszpolgára kitüntető címet adományozott Kormosné Laboncz Johannának, a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Csete Balázs Szakgimnáziuma intézményvezetőjének. Csepel Szolgálatért díjban részesült:  Dr. Beliczay Pavlik István, nyugalmazott urológus főorvos, Felkai Péterné Klinghammer Júlia jogász, Horváth Andrea adóügyi irodavezető, Kegye Tibor úszó- és triatlonedző, Muzsik István c.r.zászlós, Pintér Erzsébet Zsuzsanna óvodapedagógus,  Pogonyi Attila pedagógus és Dr. Szeles Gábor jegyző.
Az ünnepségen közreműködött a Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar Péntek János karnagy vezényletével.
Az önkormányzati megemlékezés után a Csepeli Városkép szervezésében színpadi programokkal, mesterség-bemutatókkal, ismeretterjesztő foglalkozásokkal, népi játszótérrel és kézműves foglalkozásokkal várták a kilátogató családokat. A Váci Huszár és Nemzetőr Bandérium tüzérségi bemutatója után az Arany János Általános Iskola diákjai emlékeztek a forradalomra. A legkisebbeknek a Napraforgó Együttes műsora, míg az idősebbeknek a Történelmi Lovastúra Egyesület csatajelenetei kínáltak tartalmas szórakozást. A színpadon a Naszály Zenekar kíséretében fellépett még a Csepp-Csepel és a Kis-Csepel Táncegyüttes.
A rendezvényt a Csík Zenekar színvonalas, másfél órás koncertje zárta, amelynek végén Borbély Lénárd ajándékcsomaggal kedveskedett az együttesnek.

A rendezvényen készült képeket IDE kattintva tekinthetik meg.