Kék színbe borult a Sétáló utca

Kategória: Események 2018. március 28. szerda, 09:20

GMA 7073Kiemelt érdeklődés kísérte az első kékszalag sétát Csepelen. Az autizmus világnapjához kapcsolódó rendezvényen közel fél ezren vettek részt. Felnőttek és gyerekek együtt vonultak, hogy felhívják a figyelmet az autizmussal élők helyzetére, problémáira.

A hagyományteremtő séta négy helyszínről indult, a központi programra a Sétáló utcában került sor. Tóth János tankerületi igazgató beszédében kiemelte: köszönet illeti azokat a pedagógusokat és szülőket, akik az autizmussal élő gyermekek nevelésével foglalkoznak, óvják, védik és felkészítik őket az életre. A köszöntő után Árvai Kati, majd Tabáni István énekes lépett színpadra. A művész lapunknak elmondta szívesen vállal jótékony célú fellépéseket, így az autizmus világnapi programhoz is örömmel csatlakozott. „Érzékeny lelkületű ember vagyok, megérint, ha gyermekeket érintő problémákkal találkozom. Tavaly egyik műsorommal, például a koraszülötteknek próbáltam segíteni” - mondta Tabáni István.

 

Az autizmus világnapján rajzpályázatot is hirdettek. A kész alkotásokat a helyszínen mutatták be. Varga Erika a Kékszalag séta szervezője a rendezvény kapcsán elmondta, meglepetésként érte, hogy ilyen sokan eljöttek. „Nagyon örülök, hogy Tabáni István felkarolta a programot, remélem a jövőben is számíthatunk a segítségére, hisz az elkövetkezendő években is szeretnénk megvalósítani ezt a rendezvényt. A belvárosi séta mintájára Csepelen is fontos, hogy hagyománnyá váljon ez a program, hisz a kerületben is folyamatosan nő az autizmussal élő gyermekek száma. A szülők pedig nem biztos, hogy el tudnak jutni a központi nagyeseményre”- fűzte hozzá a szervező. A program zárásaként a résztvevők több mint ötszáz az autizmust szimbolizáló kék lufit engedtek a magasba.

 

<p>

</p>

Utoljára frissítve: 2018. március 28. szerda, 09:30

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail