Rendhagyó iskolai énekóra a Muzsikás együttessel

Kategória: Események 2018. szeptember 29. szombat, 18:43

GMA 0299A Szárcsa Általános Iskola és a Kazinczy Ferenc Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola tanulói rendhagyó énekórán vettek részt pénteken. A tanárok ezúttal a Muzsikás együttes zenészei voltak, akik a magyar népzene és a népi hangszerek világába kalauzolták a gyerekeket.

Volt, aki tátott szájjal és járó lábbal figyelte végig az együttes előadását, volt, aki éneklésre fakadt. Az iskolások ismert népdalokat hallgattak az együttes repertoárjából, együtt énekelték a „Hej, Dunáról fúj a szél” és az „Érik a szőlő” című dalokat. A hangszerbemutatón megismerkedtek a hegedűvel, a hosszú furulyával, a tamburával és a gyimesi ütőgardonnal, valamint csujogatót is tanultak.

A nemzetközi hírű Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas népzenei együttes küldetésének tartja a magyar néphagyományok közvetítését, ezért 2004 óta folklórprogramokat szerveznek szerte az országban, folyamatosan turnéznak a közoktatási intézményekben. A tagok a magyar települések falusi zenészeitől tanulták meg a népzenéket és népi hangszerelésüket. Noha valamennyien más-más zenei irányzatot kedvelnek, mégis a magyar népzene szeretete tartja össze őket – mondta el portálunknak Sipos Mihály prímás.

A muzsikások lakodalmi csujogatóval zárták a rendhagyó énekórát.

 

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail