Hírek a csepeli iskolákból

Kategória: Események 2019. február 04. hétfő, 14:49

20evalkotasaiHúsz év alkotásai

„Húsz esztendőnk…” címmel nyílt kiállítás a Szabó Magda Közösségi Tér galériájában január 10-én. Az idén huszadik tanévét ünneplő Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kiállításán jelenlegi és régi tanárok, valamint képzőművészeti tanulmányokat folytató diákok munkáival ismerkedhettek meg a látogatók. A kiállítást január végéig tekinthették meg. Ezt követően az AMI képző- és iparművészeti ágának féléves gyerekkiállítása nyílt meg.

 

 

 

 

 

csorics balazsKülönleges óra

Rendhagyó irodalomórára érkezett a Mátyás Király Általános Iskolába Csórics Balázs színművész, intézményünk régi diákja. A 6. z osztály tanulói Arany János: Toldi Előhangjával ismerkedtek meg. A művész bevonta a tanulókat a képalkotás izgalmas folyamatába, a mű élményteremtő megismertetésébe. Az így megszerzett tudás lehetőséget teremtett az önismeret, a képzelet, a kreativitás és az érzelmek kifejezésére, fejlesztésére. A diákok saját élményeiken, reflexióikon átszűrve érthették meg az Előhangban leírt világot. A foglalkozás végére a mű filmváltozatát is leforgatták.

Turúné Tóth Anikó magyartanár, Kozák Ágnes könyvtáros-tanár

 

„Az első fecskék sikerén felbuzdulva”

A Móra Ferenc Általános Iskola 3. a osztályos diákjai – Deme Amanda, Kurucz Zsófia, Sipos-Sztanyik Bulcsú – első alkalommal vettek részt a Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciája című versenyen az elmúlt tanévben. A tanulók alapos munkájuknak köszönhetően mindhárman a regionális döntőbe jutva 3. helyezést értek el. Örömteli, hogy a sikeren felbuzdulva az iskola több diákja is ismerkedni kezdett a tudományos kutatás módszertanával.

 

Szülői tájékoztató a Szárcsában

Általános tájékoztatót tartanak a Szárcsa Általános Iskolában a leendő első osztályos tanulók szülei részére az iskola oktatási programjával, mindennapi életével és a beiskolázással kapcsolatban. Időpont: 2019. február 18. (hétfő), 17 óra Cím: Szárcsa Általános Iskola (1213 Budapest, Szárcsa u. 9–11. Tel.: 278-2374; 06-30/832-1817) E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.szarcsa-bp.sulinet.hu

Utoljára frissítve: 2019. február 04. hétfő, 14:55

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail