A szalagtűzéstől az érettségiig

Kategória: Események 2019. február 04. hétfő, 15:03

jedlik szalagavatoDolgos napok állnak a csepeli végzős diákok háta mögött, hiszen az összes középiskola szalagavatóján megörökítették már a legemlékezetesebb pillanatokat a szülők, barátok és hozzátartozók. A kerületi intézmények zömében november és december hónapban megtartották szalagavató ünnepségüket, egyedül a Jedlik gimnázium rendezte szokásosan januárban hagyományőrző iskolai programját.

Az osztályok műsorán és a szalagok feltűzésén túl most is hófehér ruhában pompázó hölgyeket és frakkban virító ifjú urakat láthattunk, több mint négyszázötvenen táncoltak a szalagavatókon. A lányok ruhájának kölcsönzési díja húszezertől harmincezer forintig terjed, a korábbi évekhez hasonlóan jórészt belvárosi szalonokból szerzik be a szebbnél szebb darabokat. A diákok jelenleg felvételi szándékukat nyújtják be főiskolára vagy egyetemre, a legközelebbi nagy megmérettetésük az érettségi vizsga lesz.

Fontos dátumok A 2019-es május–júniusi érettségi vizsgák május 3-án kezdődnek nemzetiségi nyelv és irodalommal, a magyar nyelv és irodalom érettségi május 6-án, reggel 8-kor kezdődik. Az érettségi írásbeli vizsgák május 24-én zárulnak.

A szóbeli vizsgák emelt szinten június 5-e és 13-a között, a középszintű szóbeli vizsgák pedig június 17-e és 28-a között lesznek majd.

Utoljára frissítve: 2019. február 04. hétfő, 16:24

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail