Jó hangulat muzsikával és néptáncosokkal a sváb bálon

Kategória: Események 2019. február 10. vasárnap, 14:55

TBE 9060A Csepeli Svábok Szabad Kulturális Egyesülete és a Csepeli Német Önkormányzat 29. alkalommal rendezte meg a hagyományos sváb bált a Nagy Imre ÁMK tornacsarnokában.

A bált Borbély Lénárd polgármester nyitotta meg. Mint mondta, a német önkormányzat legaktívabb munkáját mutatja, hogy az egyesülettel karöltve mélyen ápolja a nemzetiségi hagyományokat.

Az egyesület képviseletében Kaltenecker Antalné elnök köszöntötte a résztvevőket. Ahogy beszédben fogalmazott: a mindennapi munkától, feszültségtől, rohanástól egyszer-egyszer meg kell szabadulni.” Ki kell lépni a napi gondjainkból, a sablonosságból, hogy testünk és lelkünk új, friss energiával, emberi érzésekkel gyarapodjon. Úgy gondolom, rendezvényünk erre kiváló alkalom, hogy ismerkedjünk, beszélgessünk, fogjuk meg egymás kezét, szót váltsunk egymással és a rég nem látott barátainkkal” – hangsúlyozta.

Ezután német néptáncokat és palotást mutattak be a fellépők, a Népművészeti-Kézműves és Német Nemzetiségi Tagóvoda nemzetiségi csoportja, az Eötvös József Általános Iskola tánccsoportja, a Csepeli Német Nemzetiségi Gyermek Tánccsoport, a Csepeli Német Nemzetiségi Ifjúsági Tánccsoport, a dunaharaszti Lustigen Schwaben Tánccsoport, valamint a Nagymarosról érkező táncosok.

A bálon részt vett Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, Tóth János tankerületi igazgató, Tóth Endre, a Dél-Pesti Tankerületi Központ igazgató-helyettese, Hierholczné Faragó Tünde, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda intézményvezetője, Tápai Ildikó, a Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium igazgatója, Pintér Erzsébet, a Népművészeti-Kézműves és Német Nemzetiségi Tagóvoda vezetője, Schuth János, a Neue Zeitung főszerkesztője, Bárkányi Judit, a Fővárosi Német Önkormányzat elnöke, Lászlóné Balázsovits Magdolna, a Csepeli Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Kaltenecker Gábor, a Fővárosi Német Önkormányzat elnök-helyettese és Kispál György plébános.

A jó hangulatról idén is a Lustigen Musikanten zenekar gondoskodott.

 

Utoljára frissítve: 2019. február 15. péntek, 09:52

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail