Népdaléneklők versenye Csepelen

Kategória: Események 2019. február 15. péntek, 08:52

TBE 9165Szabadon választott magyar népdalokat adtak elő a résztvevő általános iskolás tanulók a Lajtha László Általános Iskolában harmadik alkalommal megrendezett kerületi népdaléneklő versenyen. Február 14-én az alsó tagozatosok versengtek egymással, a felsősök megmérettetése januárban volt szólóének, kisegyüttes és énekegyüttes kategóriában.

 

 

Tóth Imréné intézményvezető köszöntésében Kodály szavaival bíztatta a gyermekeket az eredményes szereplésre. Továbbá elmondta: a zene szeretete, a népdaléneklés elterjesztése és a hagyományok ápolásán túl a verseny célja egyben a közösségépítés is.

A zsűri képviseletében Sánta Jolán operaénekes bátorította a versenyzőket. „Az éneklés, a legcsodálatosabb hangszeren, érzelmi világon alapuló közvetítés” – hangsúlyozta.

A magyar népzene világában töltött néhány órát a közös éneklés keltette hangulatra, majd a tanulók rábaközi csárdást jártak.

Az alsósok versenyére tíz általános iskolából mintegy hetvenen jelentkeztek, míg a felsősökén nyolc intézményből több mint százan vettek részt. Idén újdonság volt, hogy a szünetben mindenkinek meglepetésszerű flashmob táncházat szerveztek, amelyen a rögtönzött táncot Magyarné Tóth Andrea vezette – tájékoztatott Dajka Gyula énektanár.

A népdalprodukciókat Ács Zsuzsanna, a Bíró Lajos Általános Iskola pedagógusa, Bakóczi-Szűcs Imre, a Bíró Lajos Általános Iskola tanítója és Sánta Jolán operaénekes, zsűrielnök értékelték.

A kiemelt arany helyezést elérők Csepelt képviselik az országos szintű Fővárosi Népdaléneklési Versenyen.

A. Zs.

Utoljára frissítve: 2019. február 15. péntek, 08:57

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail