„Ösztönösen festek” – Varga Patrícia Minerva képei a Csepel Galériában

Kategória: Események 2019. február 22. péntek, 16:47

GMA 2912

„…már százezer éve nézem, amit meglátok hirtelen…” címmel nyílt kiállítás Varga Patrícia Minerva festőművész képeiből a Csepel Galériában február 21-én. A tárlatot Szemadám György festőművész, író nyitotta meg.

 

Ahogy megnyitó beszédében fogalmazott: a művésznő nagy erővel, expresszíven vastagon felhordott festményei markáns darabok, amelyek a természetből, a látványból merítkeznek, a pillanatnyi élmény érződik a képeken.

„Olyan belső tájakat látunk, amiknek ugyan köze van a hétköznapi látványhoz, valamilyen módon mégis teljesen abszurd. Jól látszik, hogy érdekli a szín, a kompozíció, gazdag belső világgal rendelkezik az alkotó” – tette hozzá Szemadám György.

A festőművész olajfestményeivel 2011-ben, az Erdei Éva Galériában találkozhatott a csepeli közönség. Akkor Matits Ferenc művészettörténész alkotásait az ösztönösség szóval jellemezte.

„Intenzíven és sokszor használom a sárga színt, de nincs különösebb jelentősége. Ösztönösen festek, semmire sincs racionális magyarázat. Ágh István költő szavait idézve, belső tájak ezek a képeim” – mondta el Minerva.

A kiállítás megtekinthető március 13-ig hétfőtől csütörtökig 8-16 óra között, pénteken előzetes bejelentkezéssel (tel.: 278-0711).

 

A.Zs.

 

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail