Szeretetnyelv -- irodalmi est a szerelemről

Kategória: Események 2019. február 25. hétfő, 14:55

GMA 3060Az Ars Sacra Alapítvány produkciójában mutatták be a Szeretetnyelv című irodalmi estet a Szabó Magda Közösségi Tér színháztermében február 21-én. Az előadást Miklya Luzsányi Mónika állította össze, a kétszemélyes pódiumműsor szereplői pedig Oberfrank Pál, Jászay Mari-díjas színművész és Kéri Kitty színművész voltak.

Az előadás előtt Kispál György plébános szólt a férfi és a nő közötti házasság fontosságáról és kizárólagosságáról, amely az egyház tanítása szerint örök életre tart. A családot a szeretet kovácsolja össze, amelyet óvni és szüntelenül gyakorolni kell.

A mintegy egyórás előadás az Ars Sacra Alapítvány ötleteként született pódiumműsor. Benne a költészet segítségével szeretnének üzenni a szeretetről, szerelemről. Eddig számos alkalommal mutatták be nagy sikerrel. Leginkább a klasszikus magyar irodalom darabjaiból válogattak részleteket, de a Bibliából is elhangzottak jól ismert verssorok. A két színművész egy férfi és egy nő kapcsolatát idézte fel a szerelembe eséstől a házasságon át a gyerekszülésig, majd azon túl, ahogyan ragaszkodnak egymáshoz a szeretet erejénél fogva.

Miklya Luzsányi Mónika Príma-díjas írónő saját soraival foglalta keretbe a műveket, de kortárs versekkel is kiegészítette egy férfi és egy nő között zajló párbeszédet. Ismerős történetek bontakoztak ki, amelyek hol mosolyt, hol könnyeket csaltak a nézők szemébe. Kéri Kitty és Oberfrank Pál különleges előadása mellett a mű sikere azért is töretlen, mert az írónő szavai szerint az alkotás „egyaránt szól rólam, rólad és Róla, aki minden szeretetek Mestere”.

cs. a.

 

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail