Három középiskolából ballagtak el Csepelen Kiemelt

Kategória: Események 2019. május 06. hétfő, 09:11

VTF 8617Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint a hétfői érettségi vizsgán mintegy 111 000 diák ad számot tudásáról.

A ballagás nemcsak az oktatási intézményekben hagyomány, hanem sok óvodában és néhol már a bölcsődékben is ballagnak a kicsik. Az első emlékezetes ünnepség mégis az óvodából marad meg számunkra. Ebben az életkorban már emlékezünk a kis batyura, melyet útravalónak kaptunk, s a jellegzetes ünnepség varázsa sokáig bennünk él.

 

A középiskolások rendszerint szerenádot is adnak tanáraiknak, a házuk előtt ballagási dalokkal tisztelegnek a nevelő-oktató munkájuk előtt. Ilyenkor a pedagógusok kis vendéglátásra is meghívják az osztályt, ahol még egyszer közös beszélgetésekkel eleveníthetik fel a legszebb pillanataikat.

 

A búcsúzó ünnepségen a diákok tarisznyával énekelve vonulnak végig az oktatási intézmény valamennyi osztálytermén, és utoljára még a csengőszó is megszólal számukra. Bár a búcsúzás sosem könnyű, de a tudásvágy és a nemsokára kezdődő szünidő minden bizonnyal gyógyír lehet a régi osztálytól való elköszönésre.

Csepelen múlt hét pénteken kezdődtek meg a ballagások. Több százan ballagtak el a kerület három középiskolájából, a Jedlik Ányos Gimnáziumból, a Vásárhelyi Pál Kereskedelmi Szakgimnáziumból, valamint a Szamos Mátyás Szakgimnáziumból. A három középiskola  ballagásán részt vett Borbély Lénárd polgármester és Morovik Attila alpolgármester.

 

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail