Néma főhajtás a II. világháború áldozatainak emléke előtt

Kategória: Események 2019. május 09. csütörtök, 11:05

TBE 8863Néma főhajtással emlékeztek meg a II. világháború áldozatairól Csepelen, a Szent Imre téren május 9-én. Magyarországon a háború közel egymillió áldozatot követelt, köztük voltak katonák, bombázás során életüket vesztett civilek és elhurcolt ártatlanok.

 

 

 Erre a napra Európa területén más és más időpontokban emlékeznek, hiszen Németország május 7-én tette le a fegyvert a szövetségesek előtt, viszont az aznap aláírt dokumentum csak május 8-án 23:01-kor lépett életbe, az időeltolódás miatt Moszkvában ekkor már május 9-e volt.

A csepeli önkormányzat nevében Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, valamint dr. Vincze Anikó aljegyző rótták le tiszteletüket, az Országgyűlés és a csepeli FIDESZ képviseletében Németh Szilárd munkatársa, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda képviseletében Hirholczné Faragó Tünde intézményvezető, a Humán Szolgáltatások Igazgatósága nevében pedig Nagyné Kovács Tímea intézményvezető és munkatársai helyezték el a megemlékezés koszorúit.

 

Utoljára frissítve: 2019. május 09. csütörtök, 11:10

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail