Nyomtatás

Mesés élmények és önfeledt játék a csepeli gyermeknapon Kiemelt

Kategória: Események 2019. május 26. vasárnap, 17:09

VTF 3830Rengeteg izgalmas játék, színpadi produkció várta a gyerekeket az idei gyermeknapon. A nagyszabású kerületi programnak ezúttal a Puli sétány adott otthont. Az egész napos rendezvényre több száz család látogatott ki. A gyerekek igazi újdonságként kipróbálhatták, milyen ládavasúton utazni, próbára tehették ügyességüket a NERF akadálypályán, de kincseket is gyűjthettek a kalózok birodalmában.

 

Színpadi programok

A színpadon egész nap remek zenés-táncos előadások szórakoztatták a közönséget. Többek között fellépett az Island Rock, Mikola Péter és a Fogi Színház is. A társulat mesemusicaljére, a Kis Hableányra sokan voltak kíváncsiak, de a capoeira, a Buborék és a Dino show is sokak figyelmét felkeltette. A nagysikerű Disney-dalok a gyerekeket és a felnőtteket is a színpad elé csábították.

 

Sport és játék minden mennyiségben

 

A rendezvény egyik legkedveltebb helyszíne a NERF pálya volt, ahol különleges szivacslövedékekkel lőhettek célba a résztvevők, de a ládavasutat is sokan kipróbálták. A lejtős pályán a gyerekek faládákba ülve élvezhették a gondtalan suhanást. Ám az ugrálóvárak, az öttusa park, a focisuli és az óriás trambulinok is az aktív kikapcsolódást szolgálták. A körhinta, a kisvasút, a mini csónak - az elmúlt évekhez hasonlóan - idén is nagyon népszerű volt, de a Lego játszóház és a sétáló mesehősök is sok gyermek arcára csaltak mosolyt. A gyerekek szívesen fényképezkedtek kedvenceikkel: Elsával, Olaffal, Mickey és Minnie egérrel. A rendezvény elengedhetetlen része volt az állatsimogató, a vállalkozóbb kedvűek a lovaglást is kipróbálhatták. A saját kezűleg készített dekorációk, kreatív alkotások is közkedveltek voltak a gyerekek körében. A TESZ-VESZ sátrak körül egész nap óriási volt a nyüzsgés. A kicsik többek között álarcot, mini májusfát, pixel képeket, gyurmasütiket készíthettek, mézeskalácsot díszíthettek, de az arcfestésre is sokan várakoztak.

A pixel és a fonalsátor a gyermeknapi rendezvény egyik legnépszerűbb helyszíne volt, közel háromszázan fordultak meg itt a nap folyamán. A kézműves foglalkozások a Fonalkosár szervezésében, a Kézműves Csepel program keretében zajlottak, melyet az önkormányzat is támogatott. A fonalakat a nagyatádi fonalgyár, a MEZ, a pixeleket pedig az Pixelhobby.hu biztosította -mondta el lapunknak Győrfi Krisztina, ötletgazda, a Csepel Plázában lévő Fonalkosár Kézimunkabolt tulajdonosa. Ugyanakkor kiemelte: legfőbb cél, hogy a gyerekekhez újra közelebb hozzák a fonalmunka szeretetét. A programnak ez volt az első lépcsője, de más rendezvényeken, például az iskolai összevont nyári táborban, valamint a Rákóczi Kertben is rendszeresen lesznek hasonló foglalkozások, melyhez a nagyatádi gyár biztosítja a fonalat.

 

Különleges kalandok a Kincses Szigeten, sorsolás

 

A gyerekeknek igazi élményt jelentett a kincskereső és pontgyűjtő játék is. A Kincses Szigeten elhelyezett ládikók rengeteg izgalmas feladványt - találós kérdéseket, rajzokat – rejtettek, megfejtésükért jutalom járt.

Aki a pontgyűjtő játékban hét állomásból ötöt teljesített, garantált nyereményre számíthatott, a nap végén pedig sorsoláson vett részt. A rendezvény fődíja

négyszemélyes strand, illetve mozibelépő, Oriflame és Csepel-csomag volt.

Az eseményről készült képek itt.

 

A rendezvényt ezúttal is a Csepeli Városkép Kft munkatársai szervezték, az önkormányzat támogatásával.  

Utoljára frissítve: 2019. május 27. hétfő, 14:00