Gyermekképek és iskolatörténeti tárgyak a Kölcseyben

Kategória: Események 2019. május 24. péntek, 18:21

GMA 5170„Az év gyöngyszemei” címmel képzőművészeti és iskolatörténeti kiállítás nyílt a Nebulart Diákgalériában május 22-én. A szakmai anyagot a Kölcsey Ferenc Általános Iskola tanulóinak legszebb munkáiból, valamint az iskola 60 éves történetéből válogatták össze a szervező tanárok. A tárlatot Geisbühl Tünde festőművész-tanár nyitotta meg.

 

 

A gyerekek a színes képeket porpasztell krétával, akvarellel, grafittal, tussal, temperával és zsírkrétával készítették. Láthatunk többek között reneszánsz és barokk festő műhelyekben készült portrékat, Benedek Elek meséiből részletet vagy különböző játékokat lerajzolva.

Az iskolatörténeti kiállítás az intézmény 60 éves múltját idézi fel különböző játékok, taneszközök, régi tárgyak, újságcikkek nyomán. Megtekinthetők itt például őrsi zászlók, tolltartók, iskolakönyvek, füzetek, fényképezőgép, diavetítő és iskolatáska. Az utókornak fennmaradt az első osztálynapló is az 1958/1959-es tanévből. Az egyik legbecsesebb darab pedig az iskola tanárait régi fényképekkel ábrázoló tabló – tájékoztatott Málek István intézményvezető

A megnyitón az AMI színjátszó körösök Majorné Szekeres Edit drámapedagógus irányításával jelbeszéddel adtak elő koreográfiát az érdeklődőknek.

A kiállítás megtekinthető a tanév végéig.

AZS

Utoljára frissítve: 2019. május 27. hétfő, 10:43