Őszi ingyenes cserjeakció a csepeli lakóknak és lakóközösségeknek

Kategória: Események 2019. szeptember 30. hétfő, 08:57

 

cserjeosztas

Idén ősszel is folytatódott az önkormányzat Csepeli Zöld Sziget Programjának cserjeültetési akciója, melynek keretében 8000 darab növényt osztottak szét a Csepeli Városgazda Zrt. Zöldterület-fenntartási Osztályának munkatársai. A díszcserjéket szeptember 27-én reggel 7 órától vehették át díjmentesen a csepeli lakosok a városgazda udvarán. A már hagyományos cserjeosztásra ellátogatott Borbély Lénárd polgármester.

A sikeres csepeli pályázók 18-féle cserjefajok közül válogathattak. Az akcióban többek között elvihető volt terülő rózsa, tollborzfű, angol levendula, törpe orgona, ezüstfenyő, örökzöld mirtuszlonc, arany kúszó kecskerágó és cserjés pimpó.

 

A virágosztási akcióhoz hasonlóan a cserjeosztás iránt is egyre nagyobb az érdeklődés. A mostani akcióban több mint nyolcszázan döntöttek úgy, hogy cserjékkel szépítik otthonukat és környezetüket a kerületben.

 

Az önkormányzat ebben az évben is lakcímenként (társasházaknál lépcsőházanként) átlag tíz darab konténeres díszcserjét ajánlott fel cserjefoltok, sövények kialakítására. A Zöld Sziget Program révén az elmúlt években ötezer új fát ültettek, több tízezer virágpalántát, sok száz gyümölcsfát, cserjét és komposztládát adtak át a csepeli családoknak. A soron következő program az őszi gyümölcsfa akció lesz.

 

 

A.Zs.

Utoljára frissítve: 2019. szeptember 30. hétfő, 09:30

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail