Őrtűzgyújtás Csepelen

Kategória: Események 2019. október 28. hétfő, 08:29

TBE 1232Ötödik alkalommal gyújtottak őrtüzet Székelyföld autonómiájáért a Daru-dombon október utolsó vasárnapján. Az őrtüzet Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila gyújtották meg.

 

 

Minden év októberének utolsó vasárnapja a Székely Autonómia Napja, mely alkalomból Székelyföld-szerte és számos magyarországi településen jelzőtüzeket gyújtanak a székely testvérekért. Csepel idén is csatlakozott a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezéséhez, amelynek célja az volt, hogy kifejezze a székely zászló mellett a Székelyföld körvonala is fontos jelkép. A fellobbant lángok pedig azt jelképezik, hogy az anyaországiak szolidaritást vállalnak a határon túli nemzettársak autonómia-törekvéseivel.

Borbély Lénárd polgármester köszöntésében örömét fejezte ki arról, hogy kerületünkben a több éve kialakult hagyomány egyre többeket vonz, a csepeliek is fontosnak tartják a nemzeti összetartozást, az egymásért való felelősségvállalást. „Székelyföldről és a többi elcsatolt területről sosem szabad lemondani, és nem mondunk le. Az ott élő magyarok sorsa, nagyon fontos közös ügy. Csepelen mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy ezt a hitet átadjuk a következő generációnak és a továbbiakban is erősítsük egymásban” – hangsúlyozta a polgármester.

A.Zs.

 

Utoljára frissítve: 2019. október 28. hétfő, 10:16

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail