Bemutatkozott az első Csepeli Őszi Tárlat Kiemelt

Kategória: Események 2019. október 28. hétfő, 15:04

TBE 6937Az első alkalommal megnyílt Csepeli Őszi Tárlaton régi és új kiállítók mutatkoztak be alkotásaikkal a Szabó Magda Közösségi Tér Galériájában október 25-én. A tárlatot Skoda Éva festőművész, a Helikon Kulturális Egyesület elnöke nyitotta meg. A kiállítást Farkas Enikő intézményvezető-helyettes és Tóth Alíz grafikusművész rendezték.

Az új kezdeményezésű hagyományőrző esemény létrejöttét huszonegy kiállító alkotóművész támogatta. Munkáikból közel ötven festmény, kollázs, grafika, fotó, textilmunka és szobor látható ezen a csoportos kiállításon. Közülük sok darab lírai hangvételt képvisel, őszi hangulatot idéz – mondta el a megnyitón a festőművész.

A galériában, mint korábban elődjének nevezett Nagy Imre ÁMK közművelődés intézményegységében több mint 23 éve rendeznek képzőművészeti és egyéb kiállításokat. A látogatók szeptembertől július végéig folyamatosan találkozhatnak a műalkotásokkal egyéni és csoportos tárlatok alkalmával, valamint egy-egy irodalmi személyiség életét, pályáját bemutató kiállítással.

A mostani tárlat létrehozásának nem titkolt célja, hogy ezentúl olyan alkotók is bemutatkoznak a galériában, akik még nem állítottak ki ebben a művésztérben. A képzőművészet iránt érdeklődő látogató minden művész egy-egy alkotását bemutató kiadványt kaptak.

A megnyitón közreműködött P. Kozma Anikó zongorán és Hotzi Enikő fuvolán.

A kiállítás megtekinthető november 26-ig hétfőtől péntekig 9-19 óra között, szombaton 9-13 óráig a Simon Bolivár sétány 4-8. szám alatt (tel.: 06-1-355-4032).

A.Zs.

 

Utoljára frissítve: 2019. november 15. péntek, 14:01

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail