Gyümölcsfákat kaptak a csepeliek a Zöld Sziget Program keretében

Kategória: Események 2019. november 08. péntek, 12:06

TBE 7626 minAz egészséges táplálkozás és a kertészkedés népszerűsítése jegyében ismét kaptak gyümölcsfát a kerületi lakosok a Csepeli Városgazda Nonprofit Zrt. szervezésében. A csepeliek meggy, dió, körte, kajszi és szilva közül választhattak.


Idén közel 700 darab kiváló minőségű, oltott gyümölcsfát osztottak ki a csepeli lakosok között a csepeli Zöld Sziget Program keretében, valamint a fák mellé egy útmutatót is a fák helyes ültetéséről és szakszerű gondozásukról.

Csepelen 2018-ban szerveztek először gyümölcsfaosztást, amely óriási sikert aratott a lakkosság körében, így Borbély Lénárd polgármester szerint nem volt kérdés, hogy idén is megszervezik az akciót. A polgármester kérésünkre elmondta azt is, hogy Csepel Önkormányzata természetesen jövőre is folytatni szeretné a Zöld Sziget Programot a szokásos palánta és komposztláda akciójával, valamint faültetésekkel.

Idén a program keretében 8000 palántát és 270 komposztládát igényeltek a lakosok környezetük szebbé tétele érdekében.

2014 óta 5000 új fát ültetnek Csepel közterületein, és már eddig is több tízezer virágpalántát, facsemetét, cserjét osztottak szét a kerületi családok között.

 

Utoljára frissítve: 2019. november 08. péntek, 12:38

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail