Díjazták a rajz- és versmondó pályázat győzteseit

Kategória: Események 2021. április 27. kedd, 16:27

TBE 5736A Polgármesteri Hivatal Nagytanács termében Borbély Lénárd polgármester ünnepélyesen átadta a rajz- és versmondó pályázat győzteseinek járó díjakat.

A csepeli önkormányzat a magyar zászló és címer napja alkalmából (március 16-a) a csepeli óvodások és általános iskolások számára Csepel trikolórban elnevezésű rajzpályázatot hirdetett, amelyre több mint száz nevezés érkezett. A rajzokra Borbély Lénárd, Csepel polgármesterének közösségi oldalán lehetett szavazni, az öt legtöbb szavazatot begyűjtő pályázót díjazták. Az önkormányzat a magyar költészet napja (április 11-e) alkalmából online versmondásra is invitálta a csepeli általános iskolásokat, akiknek József Attila Altató című versét kellett szavalniuk. A beküldött videókból készült összeállítás versmondói is díjban részesültek.


Borbély Lénárd, Csepel polgármestere mindenkinek megköszönte a részvételt, és gratulált a gyermekeknek, valamint felkészítő pedagógusaiknak, szüleiknek. Elmondta, hogy a világjárvány idején az önkormányzat igyekszik egyszerre rendhagyó, ugyanakkor hagyományőrző programokat szervezni. – A pályázat rávilágított arra, hogy a gyermekek mennyire különbözően és sokszínűen látják szeretett kerületünket. Büszkék vagyunk ezekre a kreatív alkotásokra, ezért helyeztük ki az önkormányzat hirdetőfelületeire is – fogalmazott a polgármester.

 

A díjazottak oklevelet, emlékérmet és csokit kaptak. A rajzosokat még rajzfelszereléssel, a versmondókat pedig könyvvel jutalmazták.

 

A rajzpályázat díjazottai:

 

Borbás Alíz (Hermann Ottó Általános Iskola)

 

Dipol Bíborka (Nagy Imre Általános Művelődési Központ, 7/B)

 

Kercza Zsombor Bendegúz (Tátika Óvoda)

 

Aprajafalva Óvoda Őzikék csoportja

 

Vámos Vince (Arany János Általános Iskola, 8/C)

 

A versmondó verseny díjazottai:

 

Balogh Richárd (Katona József Általános Iskola, 2/B)

 

Bősze Balázs (Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Általános Iskola, 8/D)

 

Gasparik Anna (Lajtha László Általános Iskola, 6/A)

 

Pádár Ramóna (Hermann Ottó Általános Iskola, 4/A)

 

Szabó Luca (Arany János Általános Iskola, 8/A)

 

Szűcs Nóra Csenge (Eötvös József Általános Iskola, 4/B)