Koszorúzás a nemzeti összetartozás napján

Kategória: Események 2021. június 04. péntek, 18:42

TBE 9771Koszorúzási ünnepséget tartottak trianoni békediktátum aláírásának 101. évfordulója alkalmából.

 

Június 4-én, a nemzeti összetartozás napján Csepel elöljárói valamint a Partiumból és Erdélyből érkezett népes delegáció tagjai a Béke téri Trianon emlékműnél tartott koszorúzási ünnepségen emlékeztek a trianoni békediktátum aláírásának 101. évfordulójára. Az Országgyűlés 2010-ben, a trianoni tragédiára emlékezve a nemzeti összetartozás napjává nyilvánította június 4-ét. Az emléknap nem csak megemlékezés a nemzeti tragédiáról, hanem arról is szól, hogy tanúságot tegyünk a magyarság összetartozásáról.

Az emlékműnél Csepel Önkormányzatának nevében koszorút helyezett el Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, Ábel Attila, Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek, valamint Széles Gábor jegyző; Nagyszalonta városának nevében Horváth János, Nagyszalonta alpolgármestere; Székelyudvarhely városának nevében Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere; Tusnádfürdő városának nevében Butyka Zsolt, Tusnádfürdő polgármestere; Vámosgálfalva városának nevében Balogh Elemér, Vámosgálfalva polgármestere.
Koszorút helyezett el még Albert Tibor, Tusnádfürdő korábbi polgármestere és Albert Mátyás Farkaslaka korábbi polgármestere; Wittner Mária, 56 hőse, Csepel díszpolgára; Kovács Dávid Attila, független önkormányzati képviselő. Koszorúztak még a Csepeli Lelkészi Kör, a Legitim Vitézi Rend, a Csepeliek a Csepeliekért Egyesület, a Csepeli Német Önkormányzat, a Csepeli Ukrán Önkormányzat, a Dél-Pesti Tankerületi Központ nevében.
A csepeli önkormányzatban képviselettel rendelkező pártok közül a Fidesz-KDNP, az LMP, és az MSZP nevében helyeztek el koszorúkat, míg a DK és a Momentum képviselői távol maradtak a megemlékezéstől.