Fekvorendor

Áll a bál a kerületben, miután a lakók által kért és a csepeli önkormányzat által kialakított forgalomcsillapító övezetekhez az önkormányzat olyan fekvőrendőröket épített, amelyek közül sok az itt élők szerint nem felel meg a normáknak. Csakhogy a legtöbb helyen a lakók kérték a szabvány méretű forgalomlassítókat – némely esetben még ott is, ahol rosszabb minőségű térköves utca van. 

IT epitkezes

Ez év júliusában kezdődött el a Hollandi úti volt Ifjúsági Tábor épületeinek, illetve teljes területének rendbe tétele. A régi pavilonépületeket elbontották, a törmeléket elhordták, és már az új épületek alapozása zajlik. A teljes mértékben önkormányzati forrásból és a csepeliek véleményét figyelembe vevő, két ütemben zajló beruházás várhatóan 2023 végére készül el.

Épül a futballpálya a Hollandi úton

2022. szeptember 19. hétfő, 19:45

DSC 0424 Ma reggel megkezdték a gyepszőnyeg lerakását a Hollandi út 18 alatt épülő futballpályán. Az új pálya a meglévő műfüves focipálya mellett épül és élőfüves kialakítású lesz, tudta meg portálunk.

33 fával gazdagodott Csepel

2022. szeptember 09. péntek, 15:22

faultet mtv 11A Woodapest Egyesület képviselői fákat ültettek a Csepeli Napközis Táborban, a Csepel Utánpótlás Sportegyesület területén és a mellette lévő parkolóban szeptember 9-én.

A civil kezdeményezéshez a kerületi önkormányzat is csatlakozott, amelynek képviseletében Borbély Lénárd polgármester Puskás-Dallos Péter elnökkel közösen három kőrisfát ültettek el a napközis táborban. 

HÉV-korszerűsítés: mi várható?

2022. szeptember 07. szerda, 12:54

HEV Csepel

Idén új szakaszához érkezett a HÉV korszerűsítése. Előkészítő beruházóként a Budapesti Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt. két éve kezdte meg a H7-es HÉV teljes felújításának tervezését. Idén pedig a H6, H7-es HÉV felszíni szakaszainak engedélyezési és kiviteli tervezése zajlik. A kormány a HÉV fejlesztését kiemelt jelentőségű beruházásnak tekinti. A Magyar Közlönyben augusztus 11-én megjelent kormányrendeletekkel véglegessé vált a H5, H6 és H7-es HÉV-ek új nyomvonala. A rendelet tartalmazza az érintett ingatlanok helyrajzi számát, a nyomvonal pontos térbeli meghatározását, területi hatályát, az átépítendő megállóhelyeket és a végállomást is. A beruházás forgalomtechnikai terveiről Gyulai István főépítész a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. és a Városrendezési Iroda munkatársaival tartott egyeztetést augusztus közepén.

Duna utcai kutyafuttato 4A beruházás során a meglévő kutyafuttatóhoz csatlakoztatva, de azzal nem átjárható, külön bejáratú kutyafuttató készül, a meglévővel azonos műszaki tartalommal, körbekerítve, zsilipes, kétkapus belépési lehetőséggel, kutyajátékokkal, padokkal, szemetessel, és kutyapiszok gyűjtővel ellátva.

Útburkolati jelek az iskoláknál

2022. szeptember 06. kedd, 14:01

IMG 20220906 074525A napokban Városgazda munkatársai a Katona József Általános Iskolánál lévő gyalogátkelőhelynél figyelemfelkeltő útburkolati jeleket festettek a járdára. Cél az, hogy átkelés közben a gyalogosok a mobiltelefon helyett az úttestre figyeljenek, elkerülve ezzel a baleseteket.

b022706d4dd84c71a90029cbf862fd90Kelet- és Nyugat-Európa között az egyik legfontosabb vasúti kapcsolat vezet át Budapest déli részén - jelentette ki Vitézy Dávid a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közlekedésért felelős államtitkára a megújult déli összekötő vasúti Duna-híd átadóján csütörtökön Budapesten. A megújult híd nem csak a vasúti személyforgalomban, hanem a nemzetközi teherforgalomban is jelentős szerepet tölt be, mert Európa három kiemelkedően fontos transzeurópai vasúti folyosója vezet át itt - hangsúlyozta. A déli összekötő vasúti Duna-hídon halad át a Magyarország keleti és nyugati országrészei közötti vasúti forgalom 90 százaléka, beleértve a tranzitforgalmat is - emelte ki. Hozzátette: a felújításnak és a kapacitásbővítésnek köszönhetően a híd a következő évtizedekben is megbízhatóan tudja kiszolgálni a vasúti személy- és áruszállítást.

A csepeli strandon jártunk

2022. július 28. csütörtök, 13:44

strandSok nehézséggel indult az idei szezon a Csepeli Strandfürdőben, először az élménymedence burkolatát kellett javítani, majd egy elromlott szűrő okozott gondot. Úgy tűnik, a hibákat sikerült orvosolni, a strand valamennyi medencéje most gond nélkül üzemel. A fürdő nyitása óta csaknem két hónap telt el, az elmúlt időszak tapasztalatairól kérdeztük Kovács Lajost, a Csepeli Strandfürdő vezetőjét.

294668402 573088387712343 1458579129950953475 nA csepeli önkormányzat folytatja a Tempo 30-as övezetek kialakítását a kerületben, célként kitűzve, hogy tovább növeljék a biztonságos közlekedés feltételeit. Borbély Lénárd polgármester Facebook oldalán tette közzé, mely utcákban építik ki hamarosan az úgynevezett küszöböket, más néven „fekvőrendőröket”.