Szemészet, egynapos sebészet

2023. január 26. csütörtök, 12:55

szemeszet 2023

Idén januárjától a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat (TIESZ) saját szervezésű szemészeti rendelést indított, ahol két szakorvos, dr. Bencze Marietta és dr. Borbándy Ágnes várja a pácienseket.

hev csepel 1 bpkMint ismeretes, a csepeliek és az agglomerációban élők számára a H7 HÉV vonal az egyik – ha nem a legfontosabb – tömegközlekedési mód, mellyel gyorsan és könnyedén elérhetik a belvárost. Naponta több tízezer ember használja, jelentősen csökkentve ezzel a városba irányuló gépkocsiforgalmat.

Gubacsi hidA Nyugati Pályaudvar tervezésének fejlesztésére az Európai Uniótól kapott 1,1 milliárd forintról egyáltalán nem mondott le a kormány, a projekt egyelőre nem valósul meg, ezért jelenleg a tervezése sem indokolt – ezzel magyarázta az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) a Világgazdaságnak, hogy miért került le a fejlesztés tervezése az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) pályázati projektlistájáról.

Folyamatos a zöldítés a kerületben

2023. január 18. szerda, 14:57

DSC 0226A Városgazda munkatársai ezúttal a Plútó és a Krizantém utca kereszteződésénél végeztek faültetési munkálatokat.

Örülnek a Rigó utca felújításának

2023. január 13. péntek, 12:02
thumbnail IMG 1008A kormány támogatásával tovább folytatódnak az útépítések a kerületben. Miközben zajlik a Táncsics Mihály utca felújítása, a napokban elkészült a Rigó utca, ahol a járdát és a kapubeállókat leaszfaltozták, valamint a csapadékvíz-elvezetést is megoldották.

Elkészült a Táncsics utca egy szakasza

2023. január 05. csütörtök, 12:11

323408084 671820894427252 8549138365484652966 nNovember 2-án kezdte el az önkormányzat a Táncsics Mihály utca felújítását, 2023 januárjára pedig már be is fejeződött az első szakasz megépítése ( az Ady Endre út és az Árpád utca közötti szakasz).

Cserkeszhaz 2022 nov

Felavatták és megáldották a megújult Tamariska Cserkészházat advent első vasárnapján. Az ünnepélyes átadáson a tiszteletadás jeléül felvonták a nemzeti színű zászlót.

illegal1Ne lepődjék meg az a közterületen szemetelő vagy a kutyáját póráz nélkül sétáltató személy, ha a Csepeli úton (vagy bárhol máshol a kerületben) láthatatlan módon hangszórón közlik vele: „Kérem, ne szemeteljen, szedje fel, amiket eldobált! A kutyáját kösse meg!” Nem a fantasztikum világa ez, hanem a valóság: a csepeli közterület-felügyelet egy észrevehetetlen, öklömnyi nagyságú kamerát szerelt fel a Csepeli úton, hogy megfékezze az illegális hulladéklerakókat és más szabálysértőket – közölte érdeklődésünkre Papp Antal, a csepeli közterület-felügyelet vezetője, aki június elsejétől tölti be a posztját.

thumbnail DSC 0391Ahogy a környéken lakók és az arra járók is tapasztalhatták, munkák zajlottak a Strabag Generálépítő Kft. kivitelezésében, az NKK Nemzeti Közlekedési Központ Nonprofit Zrt. beruházásában három csepeli helyszínen: a Kiss János altábornagy utca 2–30. szám előtti szakaszon, a Kossuth Lajos 24–28. számok előtti kiszolgálóúton, és annak környezetében, továbbá az Ady E. u. 13–15. szám alatti tömb, a Lottóház mögötti játszótér területén. Ezeken a területeken távhővezeték-rekonstrukció és vízvezetékcsere is történt: a munkálatok – a kivitelező egy alkalommal hosszabbítást kért – végül a tervezettnél később, november elejére fejeződtek be. A felsorolt területeken a Csepeli Városgazda folytatja majd 2023 tavaszán azokat a még idén őszre tervezett, de a hosszabbítás miatt eltolódott munkákat, melyek egyrészt a téli időjárás, másrészt a Táncsics Mihály utca felújítása miatt (az első ütem a november 2-ai munkaterület-átadással elkezdődött) most már nem végezhetők el.

fogorvosi

A csepeli önkormányzat kiemelten kezeli a kerületi egészségügyi intézmények fejlesztését.