Újabb egészségügyi fejlesztés – két háziorvosi rendelőt újítanak fel Csepelen Kiemelt

Kategória: Fejlesztések péntek, 19 január 2018 22:55

TBE 7699Közel százmillió forintból újul meg két háziorvosi rendelő Csepelen - jelentette be Borbély Lénárd polgármester és Németh Szilárd országgyűlési képviselő január 19-i közös sajtótájékoztatójukon. A fejlesztés keretében elsőként a Csikó sétányon és a Táncsics Mihály utcában lévő háziorvosi rendelő és pszichiátriai szakrendelő energetikai korszerűsítésére kerül sor.

 

 

Borbély Lénárd polgármester a rekonstrukció kapcsán kiemelte az önkormányzat 2010 óta folyamatosan dolgozik a kerület megújításán, így az egészségügyi intézmények fejlesztésén is. Az előző ciklusban összevonták és felújították a Szent István úti rendelőket, tavaly pedig helyre állították a tüdőgondozót. Most pedig - Németh Szilárd országgyűlési képviselő közbenjárására - két háziorvosi rendelő energetikai fejlesztése indulhat el. A rekonstrukció 52,5 millió forint európai uniós, valamint 43 millió forintos önkormányzati önrészből valósul meg. Az energetikai korszerűsítés nyomán megújul a rendelők homlokzata, kicserélik a nyílászárókat, légcserét biztosító szerkezeteket építenek be. A polgármester hangsúlyozta: a rendelők belső tereinek modernizálására, átalakítására is javaslatot tesz. Ugyanakkor a tervezett fejlesztések között említette a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat központi épületének teljes klimatizálását, melyre 67 millió forintot különített el az önkormányzat.

Németh Szilárd országgyűlési képviselő kiemelte: az elmúlt nyolc évben a magyar emberek kitartó munkájának köszönhetően bővült a gazdaság, számos fejlesztés valósult meg. A felújítások, a rekonstrukciók sikeréhez azonban elengedhetetlen az érintettek együttműködése, a közös akarat, hiszen e nélkül nem üzemeltethetők megfelelően az intézmények, állaguk romlásnak indulhat, melyre volt már példa Csepelen.

Németh Szilárd hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy Csepel a Jahn Ferenc Kórházon keresztül az Egészséges Budapestért Program részese lehet. Majd bejelentette a volt Weiss Manfréd Kórház területén a mozgásszervi rehabilitációs részleget megőrizve, modern diagnosztikai központot hoznak létre, melynek műszeres fejlesztése is a kerületben valósulna meg.

A sajtóeseményen jelen volt Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármester, valamint a Tóth Ilona Egészügyi Szolgálat főigazgató-főorvosa Dr. Juhász György és Dr. Illés Krisztina orvos-igazgató is.

Utoljára frissítve: hétfő, 22 január 2018 08:56

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail