Tavasszal folytatódnak a felújítások

Kategória: Fejlesztések szerda, 07 március 2018 13:48

felujitasBár a tavasz téli hideggel, hóval köszöntött be, nem kell már sokat várni a jó időre. Csepelen egyre több azoknak a megújult területeknek a száma, ahová szívesen látogatnak el a kerület lakói. Tavasszal folytatódnak, illetve ismét elkezdődnek a felújítások: 2018-ban is tovább szépül a kerület.

gordeszkaGördeszkapálya

A megújult Daru-dombon egy országos szinten is egyedülálló, a sportág elvárásainak maximálisan megfelelő, biztonságos és minőségi sportolási lehetőséget biztosító gördeszkapályát alakítottak ki, melyet a tavaszi jó időben már használatba is vehetnek a sportolásra vágyók.

 

Rákóczi Kert

348 millió forintból születik újjá a Rákóczi Kert. Ebben az összegben egyrészt a A Tér_Köz fővárosi pályázaton elnyert összeg és az önkormányzat önrésze szerepel. A kivitelezés előkészítése után, ebben az évben elkezdődnek a munkák. A családbarát közösségi parkban – többek között – felújított sportpálya, korszerű és nagyobb játszótér, vadonatúj futókör, még több zöld várja majd a látogatókat.

 

napkozisNapközis tábor

A kis-Duna-parti terület megújításnak tervei között szerepel egy központi épület, egy parkoló, valamint szabadtéri foglalkoztatóhelyiségek kialakítása. Ezenkívül a kert is megszépül, a zöldfelületek mellett sportpálya, modern játszóeszközök és egy kilátótorony is a gyerekek rendelkezésére fog állni.

 

Óvoda- és bölcsődeudvarok

A csepeli önkormányzat 2014-ben döntött a bölcsődék, óvodák, játszóterek felújításáról. A Csepeli Gyermeksziget Program keretében 2019-ig az összes bölcsődét, óvodát és játszóteret felújítják. Idén négyszázmillió forintot költenek négy óvoda és két bölcsőde rendbetételére. A Mesevár és Szivárvány Tagóvoda, a Népművészeti- Kézműves , és Német Nemzetiségi Tagóvoda, a Napsugár Tagóvoda, valamint a Tipegő Bölcsőde és a Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola udvarának a felújítása kezdődik el.

 

kalozhajoKalózhajós játszótér

Májusban ismét birtokba vehetik a családok a megújult és kibővített játszóteret. A kalózhajó parti sziklák között lesz zátonyra futtatva, mellette fantáziadús kalózkunyhók is épülnek. Úgy tudjuk, hogy egy új mászóháló és polip homokozó építése is szerepel a tervekben. Mivel nagyon sokan látogatják a játszóteret, a parkolót is kibővíti az önkormányzat.

Utoljára frissítve: kedd, 13 március 2018 15:20

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail