Átadták a Jahn Ferenc Kórház felújított sürgősségi osztályát Kiemelt

Kategória: Fejlesztések hétfő, 26 március 2018 10:52

GMA 6783Átadták a rekordidő alatt felújított Jahn Ferenc Kórház sürgősségi betegellátó osztályát március 26-án. A munkálatokat január 15-én kezdték, a beruházás 125 millió forint kormányzati támogatással készült el. A betegeket mostantól 21. századi színvonalon fogadhatják. Az átadási ünnepségen megjelent Németh Szilárd és Kucsák László országgyűlési képviselő, Cserháti Péter miniszteri biztos, Ralovich Zsolt, a kórház főigazgatója, valamint az intézmény ellátási körzetéhez tartozó települések polgármesterei.

Németh Szilárd emlékeztetett rá, hogy a korábbi kormány 2002 és 2010 között 600 milliárd forintot vont ki az egészségügyből, ami főleg a budapesti és a Pest megyei lakosokat érintette hátrányosan. A Fidesz-KDNP kormány 2010 után mintegy 500 milliárd forintot költött a vidéki kórházak fejlesztésére. A kormány az Egészséges Budapestért program keretében újítja fel a budapesti egészségügyi intézményeket, amihez kapcsolódóan emelik az ágazatban dolgozók bérét is. A Jahn Ferenc Kórház ellátási területéhez csaknem 400 ezer ember tartozik, köztük a csepeli és soroksári lakosok. „Biztosak lehetünk benne, hogy a betegek elégedettebbek lesznek a felújított sürgősségi betegellátó osztály működésével, mint korábban” – mondta Németh Szilárd.

Ralovich Zsolt arról beszélt, hogy tavaly 4318 beteget láttak el a kórház sürgősségi osztályán. A részleg 170 négyzetméterrel bővült. Megújult a váróterem, a megfigyelő helyiség, új betegellátó rendszert hoztak létre. Korszerű orvosi berendezések, technológiák állnak rendelkezésre. Újdonság, hogy a szakrendelést két pszichológus munkatárs segíti a jövőben.

Cs. A.

Utoljára frissítve: hétfő, 26 március 2018 13:39

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail