Megújult a Kis-Duna-öböl fahídja Kiemelt

Kategória: Fejlesztések csütörtök, 26 április 2018 13:44

TBE 7221Április 26-án ünnepélyes keretek között átadták a Kis-Duna-öböl felújított fahídját. A gyalogos hidat 2006-ban építették meg. Az évek során azonban számos vandáltámadás érte, néhány éve pedig kocsival hajtottak át rajta, így tartószerkezete, járófelülete többször felújításra szorult.

 

A kerület vezetése az elmúlt nyolc évben kiemelt figyelmet szentel a Kis-Duna part rendbetételére. Megújult a Daru-domb, a Duna-parti sétány, kiépült a teljes közvilágítás, fitneszparkok, BMX és focipálya, valamint új parkolók létesültek, jelentősen nőtt a parkosított területek nagysága. A munkálatok legújabb állomásaként pedig Kis-Duna-öböl feletti fahíd újjáépítése valósult meg. A gyalogos híd avatásán részt vettek a Széchényi István Általános Iskola tanulói is, akik játékos ismeretterjesztő vetélkedőn mérhették össze tudásukat. A megújult, megszépül hidat Borbély Lénárd polgármester a diákokkal közösen adta át, majd az avató ünnepség zárásaként hordót gurítottak át az új hídon. P.E.

 

Pályázat - Adjunk nevet a fahídnak!

 

Játékra Invitáljuk Önöket! Adjunk közösen nevet a Kis-Duna-öböl felújított fahídjának. Javaslataikat az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre várjuk. Beküldési határidő május 13. A legötletesebb neveket beküldők között strandbelépőt sorsolunk ki.

Utoljára frissítve: csütörtök, 26 április 2018 15:17

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail