Megáldották és átadták a daru-dombi skateparkot

Kategória: Fejlesztések 2018. június 28. csütörtök, 08:15

TBE 3388Június 27-én hivatalosan is átadták a nemrég elkészült daru-dombi gördeszka- és skateparkot. A pályát Lendvai Zoltán atya, a rédicsi gördeszkás plébános szentelte fel.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere elmondta, a több mint egy hónapja elkészült pályát a csepeli fiatalok már használatba vették, amely nagy népszerűségnek örvend körükben. Felhívta a gyermekek figyelmét a balesetmenetes sportolásra, és azt tanácsolta, mindenki viseljen fejvédőt. A beszéd után átadta Lendvai Zoltán atyának az önkormányzat ajándékát, egy gördeszkát, amelyet az atya kérésére dedikált is. Ezt követően Lendvai Zoltán atya felszentelte a pályát és az Úr áldását kérte azokra, akik lehetővé tették a skatepark megépítését, valamint azokra is, akik használni fogják azt a jövőben. A felszentelés után a gördeszkások hivatalosan is birtokukba vették a pályát. Budapest és környékének legjobb gördeszkásai - Sári Miklós, Tóth László, Janka Tamás, Nagy Henrik, Zelei Dávid – tartottak bemutatót, miközben a pályát reverendában többször körbegurulta Lendvai Zoltán atya is. – Egyrészt azért gördeszkázom, mert így érzem jól magam a bőrömben. Naponta gurulok, kedvencem a hagyományos négykerekű deszka, de az ötven darabos gyűjteményemben extrém deszkák is megtalálhatóak, például egy elektromos önegyensúlyozós darab is. Szem előtt tartom Don Bosco módszerét, aki azt vallotta, hogy a gyerekeket játék közben lehet a legjobban megismerni. Bizonyíthatom, hogy valóban ez a leggyorsabb út a fiatalok szívéhez – mondta kérdésünkre Lendvai Zoltán atya, aki a Budapesttől 300 kilométerre lévő Rédicsről érkezett az átadásra.

 

Az átadáson jelen volt még Ábel Attila alpolgármester és Czibulyáné Szonday Szilvia, a Fidesz önkormányzati képviselője.