Négyszer a Nagykörút: ennyi új út épült Csepelen - Felháborodott a DK az útfelújítás miatt

Kategória: Fejlesztések 2018. június 29. péntek, 09:17

popieluszkoCsepelen 2011-2017 között 15,65 km út épült. Ez az Üllői út teljes hosszát vagy a Nagykörút hosszának négyszeresét tenné ki. Kisebb része útburkolat-felújítás – csapadékvíz-elvezetéssel, csatornával, mintegy 2,2 milliárd forint költséggel. Az önkormányzat döntése alapján folytatódik a szennyvízelvezetés és ivóvízellátás hálózatfejlesztése, júniustól októberig több helyen zajlanak majd a munkálatok.

Folytatódnak az útépítések is. A Sügér utca, a Csónak utca és a Repkény út szilárd burkolatot kap, megoldódik az érintett utcák csapadékvíz-elvezetése, valamint járda is épül.

 

horvath gyuluskaFelháborodott a DK az útfelújítás miatt

 

Megdöbbenésének adott hangot a Popiełuszko (korábbi Ságvári) utca felújítása miatt Horváth Gyula, a csepeli Demokratikus Koalíció vezetője. A politikus szerint ebben az utcában minimális a forgalom, ezért inkább az egykori Csepel Művekben kellene a Központi utat felújítani.

A Gyurcsány-párti politikus szerint ennek az útnak nincs jelentősége Csepel közlekedésében, ezért felújítani sem volna szabad. „Hogy miért a gyér forgalmú, és a kerület átmenő közlekedését egyáltalán nem befolyásoló Popiełuszkó útra költik a kormányforrásból nyert közel 50 milliós vissza nem térítendő összeget, és miért nem a gyári Központi útra, nem lehet tudni” – emelte ki.

Utoljára frissítve: 2018. június 29. péntek, 13:37