Újabb utakat építenek Királyerdőben

Kategória: Fejlesztések 2018. július 18. szerda, 15:07

TBE 6021Csepel önkormányzatának kiemelt programja 2010 óta, hogy a kerületben található utak csapadékvíz elvezetési problémáit felszámolja és a még meglévő földutakat szilárd burkolattal ellássa. Ennek megfelelően Borbély Lénárd polgármester 2018 januárjában 4,5 milliárd forintos, ötéves útépítési programot terjesztett elő a képviselő-testület elé, amely egyhangú támogatást kapott. Ennek jegyében hamarosan út-, járda- és csapadékcsatorna-építések kezdődnek a Csónak utcában, a Repkény út egy bizonyos szakaszán és a Sügér utcában. A beruházó a csepeli önkormányzat, a munkálatok több mint 300 millió forintba kerülnek. A beruházás menetéről és részleteiről lakossági fórumot rendeztek a Királyerdei Művelődési Házban július 17-én, amelyen Süle László, a Csepeli Városfejlesztési Kft. ügyvezető igazgatója számolt be a tudnivalókról, valamint válaszoltak a lakók kérdéseire.

A három utcában a munkálatokat szakaszosan végzik el. Először a Csónak utcában kezdik el az építkezést július 25-én, és augusztus 5-én fejezik be. Az útépítést 96 méteren, a csapadékvíz-csatorna építését 7 méteren készítik el, és kialakítanak egy víznyelőt. A Repkény úton augusztus 1-jén látnak munkához és augusztus 30-án fejezik be azt. A 73-91. szám és a 78-90. szám közötti útszakaszon lesz útépítés 240 méteren, emellett 12 darab víznyelőt készítenek. A Repkény úton óvoda is található, amelynek megközelíthetőségére az építkezés során külön figyel a kivitelező. A Sügér utcában augusztus 21-én kezdődnek a munkák, amelyeket szeptember 30-án fejeznek be. 365 méteren lesz útépítés, 282 méteren pedig csapadékvíz-csatornát készítenek. Ebben az utcában várhatóan több napig lesz felásva az utca, ezért a lakók türelmét kérik. A nevezett utcák aszfaltozását legkésőbb október végéig befejezik. A járdák újjáépítését attól függően végzik el, hogy azok milyen műszaki állapotban vannak.

A fórumon elhangzott, hogy a munkálatok megkezdése előtt a kivitelező cég kamerás állapotfelvételt készít a ház utcafronti homlokzatáról, a kerítésről és a járdáról a későbbi vitás helyzetek elkerülése végett. Külön gondot fordítanak a kapubeállók kialakítására, a zöldterület helyreállítására. A gépkocsi beállók lezárásáról külön értesítik az érintett lakóknak. Egyben arra is kérik az érintetteket, hogy a saját szemeteskukáikra írják rá a házszámot, hogy azok ne keveredjenek el.

A csepeli önkormányzatnak nagyon fontos a lakókkal való folyamatos kapcsolattartás, és az esetlegesen felmerülő problémák gyors, hatékony és kulturált kezelése. Kérdéseikkel vagy észrevételeikkel kereshetik Török Emília lakossági kapcsolattartót a 06/70-656-6899-es telefonszámon, illetve írhatnak a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címére. A kivitelező cég részéről Vígh Antal Rókust, felelős műszaki vezetőt hívhatják a 06/30-883-8528-as telefonszámon, vagy írhatnak neki a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címére.

Cs. A.

Utoljára frissítve: 2018. július 19. csütörtök, 09:01