Megújul Csillagtelep központi parkja

Kategória: Fejlesztések 2019. április 24. szerda, 13:54

IMG 2302A Csepel Városgazda Nonprofit Zrt. közreműködésével hamarosan megújul a Radnóti Miklós Művelődési Ház körüli park. Információink szerint a közel 20 ezer négyzetméternyi területen nemcsak a közterületet varázsolják újjá, hanem a parkban található középületek – Radnóti Miklós Művelődési Ház, szakorvosi rendelő – homlokzatain is történnek kisebb felújítások.

A Városgazdától megtudtuk, a tervezésnél alapvető szempont volt, hogy a meglévő növényállomány egészséges egyedei megmaradjanak, ugyanakkor a teljes zöldfelület megújuljon. A területen jelentős gyalogosforgalom van, ezért új gyalogos utak is épülnek. A Radnóti Miklós Művelődési ház előtti rendezvénytér kibővül és további árnyas pihenőhelyek létesülnek. Az intézmények mögötti zöldterületen egy játszóhely (4 db játszóeszközzel) és fitneszpark (4 db kültéri fitneszgéppel) kap helyet. De lesznek itt új padok, biciklitárolók és vadonatúj hulladékgyűjtők is.

Megtudtuk azt is, hogy a teljes zöldfelület automata öntözést kap, ehhez a vizet 2 db fúrt kút fogja adni. Néhány beteg, rossz állapotú fa kivágására volt szükség a területen, ezeket a munkákat is elvégezték. A fák pótlása, valamint több ezer cserje és évelő növény ültetése a kivitelezés utolsó fázisában történik.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail