A HÉV fejlesztésével nagyot lépünk előre

Kategória: Fejlesztések 2019. október 03. csütörtök, 12:07

 

kampany 2

Csepelt egyre inkább a legélhetőbb és sikeres kerületek között emlegetik – állítja Borbély Lénárd polgármester, aki a HÉV teljes megújításának tervét a legfontosabb lépések egyikének tartja. Kiemelte: a folytatáshoz csapat kell, többség a fővárosban és a képviselő- testületben. Ezért kéri Tarlós István és az egyéni képviselőjelöltjeik támogatását. Hatodik interjúnkban arról beszélt, miért kell közös akarat a közösségi közlekedés fejlesztéséhez és az útépítésekhez mind Csepelen, mind a fővárosban. A fejlesztések ráadásul – amik közül a HÉV megújítása itt van a nyakunkon – nehézségekkel, kényelmetlenségekkel járnak. Mindezt el kell viselnünk ahhoz, hogy utána jobb legyen.

 

Én azt az elvet képviselem, hogy nem a név fontos, csak az, hogy jó legyen. A most bejelentett HÉV-fejlesztést jónak tartom. Tartalmazza a sínpárok rekonstrukcióját és a járművek cseréjét.

 

Szépek a retró festéssel ellátott szerelvények, de múzeumba valók. Olyan szerelvények kellenek, amelyek akadálymentesek, és bárki felszállhat rájuk. A babakocsis anyukák épp úgy,mint a kerekes székesek vagy a nehezen járók. Olyan összeköttetés kell a belvárossal, ami gyorsabb, hosszabb, és télen-nyáron kényelmes. A kormány és a főváros terve egy ilyen HÉV létrehozása – hangsúlyozza a polgármester.

 

Az építkezésekkel nehézségek, kényelmetlenségekjárnak együtt. Mindenki tudta például, hogy az M0-s fejlesztésére szükség van. Ám amikor az új szakaszokat, fel- és lejárókat, körforgalmat, valamint a pályaszakaszt építették, hatalmas dugó és elégedetlenség alakult ki. A Popieluszko és a Táncsics utak rendbetétele is ezért csúszott, a Táncsics felújítása jövőre kerül sorra.

 

Sok nehézség elé néz majd a HÉV utazóközönsége is. Azt, hogy nem puszta ígérgetésekről van szó, mutatja, hogy ezek a kényelmetlenségek, HÉV pótlós buszozás hónapokon belül megkezdődnek. De el kell viselni, hogy utána jobb legyen – emelte ki Borbély Lénárd.

 

Úgy vélem, abban mindenki egyetért, hogy ilyen komoly munkákhoz, főként, ha azok ilyen nehézségekkel járnak, biztos háttér kell. Veszekedve, vitákkal terhelve nehéz vagy lehetetlen előre tekinteni, terveket megvalósítani. Ez most az ellenzék legnagyobb hátránya.

 

Egységes jövőképet, önkormányzati programot az állandó belharc és veszekedés miatt nem tudtak felmutatni. Ezért nem lehetett a programjainkról vitázni. Az ellenzéki pártok azonban nem csak egymással vitáznak: azt ígérik, harcba szállnak a kormánnyal. Ha kormánypárti lesz a főpolgármester, akkor a fővárossal is. Harcolva meg nincs fejlődés. Csak még jobban kiéleződnek a viták, az egymásra mutogatás. Ezt minden józan ember tudja – állítja a polgármester. Amit mi tudunk nyújtani, az a biztos jövő. Ha meglesz a többség Csepelen és a fővárosban, ezeknek a fejlesztéseknek éppúgy nem lesz akadálya, ahogy a csatornázásnak sem volt 2012-ben. Így nem csak a HÉV teljes megújítását, hanem a gerincút folytatását, a Corvin csomópont kétszintessé építését, valamint a Gubacsi híd teljes felújítását is együtt ünnepelhetjük – ígéri Borbély Lénárd, Csepel polgármestere. • TK

Utoljára frissítve: 2019. október 03. csütörtök, 13:24

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail