Megnyílt Csepelen a Tejút utcai családi sportpark

Kategória: Fejlesztések 2020. május 20. szerda, 08:27

IMG 7715Átadták Csepelen a legújabb szabadidőparkot május 19-én. A csillagtelepi Tejút parkban egy futókört, sportpályát, fitneszteret, játszóteret és pihenőteret alakítottak ki.

A beruházás összköltsége 420 millió forintba került, amely kormányzati forrásból a Főkert Nonprofit Zrt. beruházásában valósult meg – mondta el Borbély Lénárd polgármester az átadáson.

Visszautalt rá: 2019 áprilisában döntött úgy a kormány és a fővárosi önkormányzat vezetése, hogy a Budapest Európa Sportfővárosa programhoz kapcsolódóan 2,159 milliárd forintból hét családi szabadidőparkot létesítenek a fővárosban. Ezek közül kerületünk a most átadott Tejút parkkal gazdagodhatott.
Beszámolt arról, hogy az elmúlt években az önkormányzat kiemelt figyelmet fordított a parkok, zöldterületek felújítására. Megemlítette a Rákóczi kert-Családok parkját, a Brenner János parkot, a Bringaváros - Kresz parkot. Jelenleg a Daru-domb megújításán dolgoznak – tette hozzá.
 A polgármester megköszönte a kivitelezésben résztvevők munkáját, a kormánynak a finanszírozást, Tarlós István volt főpolgármesternek és Szentkirályi Alexandra volt főpolgármester-helyettesnek pedig a közbenjárásukat, amely nélkül nem kaphatta volna meg a főváros a pénzt és nem valósulhatott volna meg a Tejút park Csepelen.
Továbbá a polgármester felhívta a kerületi lakosok figyelmét arra, hogy tartsák be a járvány miatti óvintézkedéseket és vigyázzanak a parkra.
A Főkert Zrt. képviseletében Zakar András vezérigazgatója elmondta: 59 fát ültettek a park körül, 4000 évelő növényt ültettek, 6900 cserjét telepítettek, és 300 méteres futókört alakítottak ki a sportkedvelőknek.
Megköszönte a helyi lakosoknak, hogy tiszteletben tartották koronavírus-járvány miatt a park eddigi lezárását.

A Tejút parkban a közeli lakótelep neve után a kozmosz, az űr témáját jelenítik meg a térszerkezetek, a burkolati minták s a kihelyezett játszóeszközök. Többek között planetáriumot, rakétát mintázó mászókát építettek, a földbe süllyesztett kráterben pedig trambulin van.

A téren helyet kapott egy 15x28 méteres játéktérrel rendelkező, öntött gumiburkolatos többfunkciós sportpálya, focikapuval, kosárpalánkokkal. A sportpálya hangtompított, négy méter magas sportpályakerítéssel körbekerített. Közelében pihenőteret létesítettek, padokkal, kerékpártárolóval, valamint kialakítottak még illemhelyet és pelenkázót is.
A parkba telepítettek ivókutat, továbbá egy okos oszlopot, amely az egész területen sugározza a wifi jelet, a kijelzőjén pedig az UV sugárzás erősségéről informál.

A.Zs.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail