Online egyeztetés a csepeli HÉV meghosszabbításáról

Kategória: Fejlesztések 2020. november 17. kedd, 11:12

125454092 4016597381687156 8229350859840290264 nBorbély Lénárd polgármester és Gyulai István főépítész a Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatójával, munkatársaival, valamint Budapest Főépítészével tartott online egyeztetést a csepeli HÉV meghosszabbításáról a Kálvin térig, illetve Csepelen az Erdősor utcáig. A tervezés már folyamatban van, ezeket ismertették számukra.

"Megállapodtunk, hogy a tervezés során folyamatos tájékoztatást kapunk, ahol képviselhetjük a csepeli emberek véleményét és érdekeit. Javasoltam és egyet is értettünk, hogy kiemelten fontos a lakosság nyílt, őszinte és teljes körű tájékoztatása, hiszen amikor elindul majd a beruházás, szükség lesz az itt élők megértésére, elfogadására és támogatására" – írta a polgármester közösségi oldalán, hozzátéve, hogy ez akkor lehetséges, ha mindenki tudja, hogy mi és miért történik, mi hogyan fog változni, javulni. Jelenleg nem lehet biztos dátumot mondani a kivitelezés elindítására, de az bizonyos, hogy belátható (nem is túl hosszú) időn belül megvalósulhat.

 

A HÉV jelenlegi végállomása az átépítés után az Erdősor utcában lesz, ezért a busz végállomást is ehhez kell majd igazítani. Ennél fogva az eddigi elképzeléseket a buszvégállomás új helyszínéről újra kell gondolni.

 

A polgármester arra kérte a megbeszélés résztvevőit, hogy a jelenlegi Szent Imre téri pályaudvar városrendezési szempontú átalakításában legyenek segítségükre, dolgozzanak továbbra is közösen, hogy megújulhasson a belváros. Mindenki támogatólag állt hozzá.

 

Borbély Lénárd témaként felvetette a mostani HÉV vágányzárat is, de mivel nem a mostani megbeszélés résztvevői voltak az illetékesek, ezért megbízható és pontos információt nem tudtak adni. Amint érdemi választ kap a polgármester, tájékoztatást nyújt.