Átadták a Csalitos Tagóvoda legújabb felújított udvarát

Kategória: Fejlesztések 2020. december 12. szombat, 09:41

TBE 7285Négy új babaházzal, egy madárlessel és korszerűbb játékokkal is bővült a Csalitos Tagóvoda felújított udvara. A Csepeli Gyermeksziget Program keretében megvalósult beruházás önkormányzati finanszírozásból 94 millió forintba került.

A gyerekek immáron játszhatnak az új mezítlábas ösvénynél, a megépült fűszerkertben, a lepkekertben, a sövény labirintusnál vagy kertészkedhetnek az elkészült magas ágyásoknál. A kibővített és felújított KRESZ parkban új aszfaltburkolaton bringázhatnak, kedvükre motorozhatnak annál is inkább, mivel a felfestett új burkolati jelek, az új jelzőtáblák és az új közlekedési jelzőlámpák elősegítik a biztonságos közlekedést. Ezen az udvar részen felfedezhetik még az új játékokat úgy a fészekhintát, mint a láncos egyensúlyozót, a mászóvárat csúszdával, az egyensúlyozó gerendákat és a dombcsúszdát.

A kivitelezés során a Csepeli Városgazda munkatársai ivókutakat és padokat helyeztek ki az udvarra, valamint kijavították és lefestették a kerítéseket és kiépítettek egy korszerű automata öntözőrendszert is.
Ezen kívül még színes ütéscsillapító burkolatok óvják a kicsiket abban az egyik legnagyobb udvarú óvodában, ahol a természetvédelem és a környezettudatos magatartás nevelése folyik. Száz gyermek jár a háromszoros „Zöld óvoda” címet viselő intézménybe. Valamennyien az kerékpáros közlekedés elkötelezett hívei. Nem csak a gyermekek érkeznek reggelente kerékpárral, motorral, futóbiciklivel, rollerrel, hanem olykor a szülők és a dolgozók is.

A.Zs.