Épül a napközis tábor Kiemelt

Kategória: Fejlesztések 2021. február 11. csütörtök, 13:41

latvanyA koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek ellenére, a műszaki tartalom felülvizsgálatát követően folytatódtak a kivitelezési munkák a Hollandi úti telken.

 

A szakemberek felmérték a tábor területén található faállományt, s a balesetveszélyes, elöregedett nyárfákat ‒ a képviselő-testület korábbi, egybehangzó döntése alapján ‒ kivágták. A munkálatok zajlanak, hogy a csepeli gyerekek idén nyáron birtokba vehessék a megújult környezetet.

 

 

Milyen lesz az elkészült tábor?

 

Mint megtudtuk, a több mint 13 500 négyzetméteres területen felépül egy nagy alapterületű, 500 négyzetméteres főépület – térkő burkolatú terasz is készül hozzá ‒, ami a melegítőkonyhának, az étkezőnek, a mosdóknak, az irodának és egyéb helyiségeknek ad helyet.

napkozis2

Négy pavilon is épül: ezekben két-két, 15 fő befogadásra alkalmas csoportszoba lesz, s természetesen itt is lesznek mosdók. A szabadban egy fedett, oldalról nyitott pavilonban lehet majd különböző foglalkozásokat tartani. Ez a közösségi tér valószínűleg a táborozók kedvelt helye lesz, akárcsak a szintén a kertben elhelyezett, csúszdás kilátótorony, a trambulinok, a kötélpálya. Lesz párakapu, vizes játszóeszközök, és kialakítanak egy sportpályát is.

 

Megtörténik a területrendezés is: füvesítenek, fákat és cserjéket telepítenek, kiépítik az öntözőrendszert. Készül egy konyhakert, valamint egy kerékpártároló is.

 

A napközis tábort a 2010 előtti MSZP-s önkormányzati vezetés bezárta, majd a volt Görgey iskolával együtt eladta egy ingatlanfejlesztő cégnek. Lakóparkot terveztek a Kis-Duna- partra, és a bezárt iskola helyére is. „Polgármesterségem alatt mind a két területet visszavásárolta az önkormányzat. A volt iskola helyén családi parkot hoztunk létre az ott élők igénye alapján, a napközis tábort pedig újjáépítve a gyerekeknek adjuk vissza” – írta közösségi oldalán Borbély Lénárd polgármester.

TK

Utoljára frissítve: 2021. február 11. csütörtök, 14:46