Folyamatosak és egyre látványosabbak a munkák a Napközis tábornál

Kategória: Fejlesztések 2021. március 11. csütörtök, 14:35

TBE 2992Zajlik a munka a Hollandi úti telken, hogy a csepeli gyerekek idén nyáron birtokba vehessék a megújult környezetet.

Mint portálunk megtudta, jelenleg fal- és tető-hőszigetelési, valamint szárazépítési munkák zajlanak, illetve elektromos és gépészeti alapvezetékek építése van folyamatban, de már építik például az ereszszegélyeket is.

A kertben folyamatos a tereprendezés, készítik elő az öntöző hálózatot, zajlik a fővezeték fektetése és a nyomáspróba. Ezen kívül építik a külső közműveket, a kerítést, és az étkező épület alapozási munkái is folyamatban vannak. Úgy tudjuk, a jövő hét keddtől megkezdődik a főépület előregyártott acélszerkezetének felépítése.

Korábban megírtuk: a több mint 13 500 négyzetméteres területen felépül egy nagy alapterületű, 500 négyzetméteres főépület – térkő burkolatú terasz is készül hozzá ‒, ami a melegítőkonyhának, az étkezőnek, a mosdóknak, az irodának és egyéb helyiségeknek ad helyet.

Négy pavilon is épül, ezekben két-két, 15 fő befogadásra alkalmas csoportszoba lesz, s természetesen itt is lesznek mosdók. A szabadban egy fedett, oldalról nyitott pavilonban lehet majd különböző foglalkozásokat tartani. Ez a közösségi tér valószínűleg a táborozók kedvelt helye lesz, akárcsak a szintén a kertben elhelyezett, csúszdás kilátótorony, a trambulinok, a kötélpálya. Lesz párakapu, vizes játszóeszközök, és kialakítanak egy sportpályát is. Ezeken kívül füvesítenek, fákat és cserjéket telepítenek, kiépítik az öntözőrendszert, és készül egy konyhakert, valamint egy kerékpártároló.

Mint ismeretes: a Napközis tábort a 2010 előtti MSZP-s önkormányzati vezetés bezárta, majd a volt Görgey iskolával együtt eladta egy ingatlanfejlesztő cégnek. Lakóparkot terveztek a Kis-Duna- partra, és a bezárt iskola helyére is. „Polgármesterségem alatt mind a két területet visszavásárolta az önkormányzat. A volt iskola helyén családi parkot hoztunk létre az ott élők igénye alapján, a Napközis tábort pedig újjáépítve a gyerekeknek adjuk vissza” – írta közösségi oldalán Borbély Lénárd polgármester.  

Utoljára frissítve: 2021. március 11. csütörtök, 15:12