Zajlanak az útépítések – következik a Túróczi Balázs utca

Kategória: Fejlesztések 2021. március 26. péntek, 11:38

thumbnail IMG 8308A koronavírus járvány okozta gazdasági nehézségek ellenére folytatjuk a csepeli fejlesztéseket – írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán. Miközben épül a gyerekeknek a Napközis tábor, zajlanak az útépítések is. „A Hullám, Horgony, Horgász és a Diós utca elkészült, a Túróczi Balázs utca felújítását pedig a napokban kezdtük el.” – fogalmazott.

Mint ismeretes, Csepelen több mint 10 éve azon dolgoznak, hogy a kerületben tapasztalható több évtizedes fejlesztési lemaradást bepótolva minden csepeli utca szilárd útburkolatot, felújított járdát, valamint megfelelő csapadékvíz-elvezetési rendszert kapjon. A munka nem könnyű, de a kormány által biztosított pályázati forrásoknak és a jelentős önkormányzati ráfordításnak köszönhetően 2010 óta több mint 25 kilométernyi útszakaszt aszfaltoztak le, és oldották meg a csapadékvíz-elvezetési gondokat. 

A Karácsony Gergely vezette főváros viszont 2024-ig egyetlen méter fővárosi fenntartású utat nem újít fel a kerületben, holott ezekről korábban már döntött a Közgyűlés. Csepelen nem épül meg a Táncsics Mihály utca, a Szent László utca, a Védgát utca és a Szállítók útja. Hiába kérte Borbély Lénárd csepeli polgármester a fővárost a döntés megváltoztatására.