Nyomtatás

Hamarosan nyit a megújult Napközis Tábor

Kategória: Fejlesztések 2021. június 17. csütörtök, 13:37

tabor234A csepeli önkormányzat idén nyáron is megszervezi az általános iskolákba járó csepeli tanulók részére a nyári napközis tábort július 5-e és augusztus 19-e között. Idén az újjáépített Napközis Táborban (Hollandi u. 18.) biztosítanak férőhelyet a jelentkezőknek. A tábor befogadóképessége 160 fő létszámú lehet. Ha ezen felül jelentkeznek gyerekek, akkor a régi Sport-, Szabadidő és Rendezvényközpontot is megnyitják.

 

A szülőket az általános iskolák Kréta rendszerén tájékoztatták a táborozási tudnivalókról. Az elmúlt év gyakorlatát követve a még fennálló járványügyi ajánlások betartása miatt ügyeletet naponta a táborok helyszínén reggel 6 órától 8 óráig, valamint délután 16 órától 17 óráig biztosítanak. A programokat mindennap 8 órától 16 óráig húszfős csoportokban tartják. A szervezők kérik, hogy a gyerekeket a szülők vagy az általuk megbízott személyek kísérjék a táborba és onnan haza. A nagyobbak csak szülői engedéllyel érkezhetnek és távozhatnak a tábor területéről. A sajátos nevelési igényű gyerekek a Mészáros Jenő Óvoda, Általános Iskola és EGYMI Vénusz utcai telephelyén tölthetik tábori vakációjukat.

 

A nyári tábori turnusok fő tematikája ismét a készségfejlesztés lesz, mivel az iskolások több időt töltöttek otthon az online tanítás miatt. „Erősítjük a figyelemfejlesztést, emlékezetet, a gondolkodási műveleteket. Fejlesztjük a kommunikációt, odafigyelünk a gesztikulációra, a testtartásra, a mimikára. A leginkább fejlesztésre szoruló terület a szociális képességek tanítása. Minden héten más területtel fogunk behatóbban foglalkozni. Péntekenként hetente újra lesznek gálaműsorok. Most viszont minden csoportnak más témája lesz. Hetente buszos kirándulásokat is szervezünk Budapest vonzáskörzetében, unatkozni senki nem fog” – tájékoztatta lapunkat Varga Erika táborvezető.

Étkezési díjak

A tábori programokat a városvezetés ingyenesen biztosítja, mindössze a napi háromszori étkezésért kell étkezési térítési díjat fizetni. Csepeli lakcímmel rendelkező iskolás gyerekeknek 760 forint/nap, nem csepeli lakcímmel rendelkező iskolásoknak 1119 forint/nap. Az első hétre történő befizetés a 1213 Budapest, Hollandi út 8-10. sz. alatti Sport, Szabadidő és Rendezvényközpontban, 2021. június 22. és június 23. napján, 7-17 óráig lesz.

Átutalással legkésőbb június 22-éig lehet rendezni az étkezési térítési díjat. Erről részletes tájékoztatást az iskolák weboldaláról letölthető jelentkezési lapon találnak az érdeklődők. A napközis táborba június 9-éig lehetett jelentkezni. Bővebb információ: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; Varga Erika táborvezető: 06-20/265- 1204

A.Zs.

 

 

Utoljára frissítve: 2021. június 17. csütörtök, 14:25