Elindult a Csepeli közpark igényfelmérése – a jövőbeni parkhasználók véleményét várja a Budapest Fejlesztési Központ

Kategória: Fejlesztések 2021. július 06. kedd, 08:57

bcb2f5fa 84a8 41d4 b98d 4d14acd93ed6Az utóbbi évtizedek legnagyobb zöldfelületi fejlesztéséhez, a Csepeli közpark kialakításához várja leendő a parkhasználók véleményét a Budapest Fejlesztési Központ július 31-ig kitölthető online kérdőívében.

A Főváros és a Kormány közös döntéshozó testülete, a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa jóváhagyásával a Budapest Fejlesztési Központ az utóbbi évtizedek legnagyobb zöldfelületi fejlesztéseként Észak-Csepelen új közpark kialakításának tervezését kezdte meg. 

A területen egy 36,2 hektáros, városlakók számára nyitott park jönne létre. A korábban elkészült, úgynevezett mesterterv számos olyan elemet tartalmaz, amelyek egyrészt biztosítják az aktív pihenés és egyszerű kikapcsolódás sokrétű lehetőségét, másrészt javítják a városi mikroklímát és bővítik az ökológiai sokszínűséget.

A Csepeli közparkba a nagy kiterjedésű pihenőterek és tisztások mellett, gyalogos- és kerékpárosutakat, sétányokat, fás ligeteket, és megannyi közösségi funkciót is tervez a Budapest Fejlesztési Központ, kezdve a közösségi sportpályáktól (kültéri fitnesz park, mászófal, görpark) a közösségi kertekig.

Ezeket a már meghatározott elemeket alapul véve, de leendő a parkhasználók igényeihez igazodva születhet meg a park végleges terve. A Csepeli közpark részletes tervezését ezért egy igényfelmérés előzi meg, hogy a jövőbeli parkhasználók számára a leginkább megfelelő nagypark jöhessen itt létre.


A Budapest Fejlesztési Központ kérdőívét 2021. július 31-ig van lehetőség kitölteni.

A kérdőív az alábbi hivatkozáson érhető el:

http://csepelikozpark.hu