Újabb pénzek a kormánytól csepeli egészségügyi fejlesztésekre

Kategória: Fejlesztések 2021. július 06. kedd, 13:48

731190 thumbnailIsmét egy jó hír az itt élőknek. Az Egészséges Budapest Programnak köszönhetően, a tavalyi 1 milliárd forinton felül idén további 750 millió forintot fordíthatunk a kerület egészségügyi alap- és szakellátási fejlesztéseire. Ezzel az összeggel együtt közel 3 és fél milliárd forint érkezett Csepelre a Kormánytól egészségügyi fejlesztésekre csak az elmúlt két évben – írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán.

 

A pénzből a Vermes Miklós utcai volt szülőotthonban (az épület felújítása kapcsán a tervezési közbeszerzés kiírás alatt van) valósít meg régóta várt fejlesztéseket az önkormányzat. A volt szülőotthonban többek között az alábbi szakrendeléseket, szolgáltatásokat indítják el: gyermek pulmonológia, gyermek fül-orr-gégészet, gyermek pszichiátria, védőnői szolgálat és neurológia, kúraszerű ellátás, vérvételi labor, ernyőkép szűrőállomás.

 

Az önkormányzat tervezi még ezeken felül az egynapos sebészet és a gyermeksebészet kialakítását a Tóth Ilona szakrendelőben, a Vénusz utcai rendelők korszerűsítését, valamint további orvostechnikai eszközök beszerzését is.

Utoljára frissítve: 2021. július 06. kedd, 13:57