33 fával gazdagodott Csepel

Kategória: Fejlesztések 2022. szeptember 09. péntek, 15:22

faultet mtv 11A Woodapest Egyesület képviselői fákat ültettek a Csepeli Napközis Táborban, a Csepel Utánpótlás Sportegyesület területén és a mellette lévő parkolóban szeptember 9-én.

A civil kezdeményezéshez a kerületi önkormányzat is csatlakozott, amelynek képviseletében Borbély Lénárd polgármester Puskás-Dallos Péter elnökkel közösen három kőrisfát ültettek el a napközis táborban. 

A civil szervezet azzal a szándékkal érkezett Csepelre, hogy az élhetőbb, fenntarthatóbb, minél zöldebb környezet megvalósítását elősegítse. Csepel azon egyetlen kerületek közé tartozik a fővárosban, ahol eddig a legtöbb fát (több mint 12 ezer) ültették el a Zöld Sziget Program keretében.

Az egyesület fásítási programja délután az egyik autógyártó csapatépítő tréningjén folytatódott. A résztvevők csoportokban 30 kőrisfát ültettek el a CSUSE területén és a mellette lévő parkolóban. A csapatépítő tréninggel egybekötött fatelepítésre érkeztek vendégek Csehországból és Szlovákiából is.

„Egyre több cég tartja fontosnak a közterületi zöldfelületek megvalósítását. Faültetési kezdeményezésünk másfél évvel ezelőtt indítottuk. Ezidáig több mint száz fát ültettünk, ősszel szintén közel száz fa telepítését tervezzük. Jelenleg nemcsak civilek és egy-egy személy támogat minket adománnyal. Nagyon örülök annak, hogy egyre több önkormányzat biztosít helyszínt számunkra felismerve a természetközelibb városi környezet kialakítását” – mondta el lapunknak Puskás-Dallos Péter egyesületi elnök, énekes-színész.

Utoljára frissítve: 2022. szeptember 12. hétfő, 15:07