Jövő héten elindul a Táncsics Mihály utca felújítása

Kategória: Fejlesztések 2022. október 26. szerda, 08:31

312171221 642843990736782 4973342440249974023 nA Fővárosi Önkormányzat 2020-ban az összes fejlesztési forrást elvonta a csepeliektől, a pénzt pedig más budapesti kerületek között szétosztották. Ez egy tényállítás – írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán.

Hozzátette: ezért nem épült új P+R parkoló és ezért maradt el a Szállítók útja, a Védgát utca és a Szent László utca felújítása, és így járt a mintegy másfél kilométer hosszú Táncsics Mihály utca is, amelyet 2020-ban kellett volna felújítania a fővárosnak.

 

Nem sikerült. Mi viszont léptük és Kormány támogatásával nekiállunk az útszakasz felújításának - adta hírül a polgármester, megemlítve, hogy november 2-án elkezdik a Táncsics Mihály utca felújítását. A támogatás összege bruttó 700 millió forint.

A beruházás másfél kilométert érint és a felújítás több ütemben készül el. Első körben a Táncsics Mihály utcának az Ady Endre út és az Árpád utca közötti szakasza kerül sorra. Ezzel 2022-ben végeznek. A többi szakasz 2023. nyár végéig készül el. Közel a teljes szakaszon ivóvízvezeték cserére is szükség lesz, amelyet a Fővárosi Vízművek együttműködésével és támogatásával végeznek el. Ennek az szakhatósági engedélyét kellett megvárni, ami a napokban meg is érkezett.

A 2022. évben a munkálatok november-december hónapban az alábbiak szerint alakulnak:

útfelújítás I. ütem: Ady Endre út – Csete Balázs u. közötti szakaszon, félpályás lezárás

ivóvízvezeték-csere, I. ütem: Csete Balázs u. – Árpád u. közötti szakaszon, félpályás lezárás

                             útfelújítás II. ütem: Csete Balázs u. – Árpád u. közötti szakaszon, félpályás lezárás

   

A 2022. évi útfelújítás során az Ady Endre út felől nem lehet majd a Táncsics Mihály utca felé balra kanyarodni. A forgalom az Árpád utca felől egyirányú lesz az Ady Endre út irányába. A beruházás a több szakaszon 2023. tavaszától folytatódik.

A forgalom növekedni fog a környéken, hiszen egy olyan útszakaszról van szó, amely hosszú ideje megérett a felújításra, és amely óriási forgalmat bonyolít le nap mint nap.

„Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a munkálatok minél kevesebb kellemetlenséget okozzanak a közlekedők és az itt élők számára.” – tette hozzá a polgármester.

Utoljára frissítve: 2022. október 26. szerda, 08:37